Kde se odehraje finále Copa del Rey?

Mestalla, Nou Camp, Bernabéu nebo La Cartuja? (© marca.es)

Copa del Rey už zná oba finalisty. Zná i datum. Nezná však místo, kde k zápasu o trofej dojde.

Největším favoritem je valencijská Mestalla, kde se Barcelona s Realem Madrid utkala v rámci finále poháru již dvakrát, a to v letech 1936 a 1990. Na Bernabéu se hrálo jednou (1968), stejně tak na Calderónovi (1974) a La Romareda (1983).

O pořadatelství se přihlásila také Sevilla, která nabízí stadion La Cartuja. Andalusie podotýká, že právě tento stánek je jediným ve Španělsku mimo finálových měst, který má od UEFA hodnocení 5 hvězd.

V úvahu připadají i domácí stadiony obou finalistů. Zatímco Barcelona by se utkání na Bernabéu nebránila, zástupci Realu Madrid nejsou této možnosti příliš nakloněni. V paměti Madriďanů je stále rok 2002, kdy zde ve finále Copy hostili při 100. výročí založení klubu Deportivo, které překvapivě vyhrálo, čímž domácím zničilo nachystané oslavy.

Definitivně rozhodnuto by mělo být do 11. února. Finále je na programu 20. dubna, Barcelona bude v zápise jako domácí tým. Katalánci i Real Madrid dostanou tolik vstupenek, kolik bude odrážet 40 procent kapacity stadionu. Zbylých 20 procent zůstane svazu.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace