Kdo nechce riskovat zranění, ať sedí doma na pohovce, vzkazuje Ancelotti

Carlo Ancelotti, trenér Realu Madrid

S blížícím se světovým šampionátem v Kataru a velkou porcí zápasů se exponenciálně zvyšuje také riziko zranění. Trenér Ancelotti ale veškeré spekulace o šetření hráčů a jejich nenasazování vylučuje, zranění podle italského manažera k fotbalu prostě patří a nedá se mu vyhnout.

Po dalším vítězství nad Sevillou ve španělské nejvyšší lize a s cílem zajistit si první místo ve skupině proti Redbull Lipsku, se trenér Realu Madrid, Carlo Ancelotti, rozpovídal o velké porci utkání, které ještě čekají na jeho tým. Italský trenér pochopitelně nakousnul i téma mnoha absencí Bílého baletu, s přihlédnutím na největší opory.

Na otázku, zda se samotní hráči bojí nastupovat do zápasů nebo trénovat na sto procent, kvůli tomu, aby se vyhnuli riziku zranění, odpověděl trenér Ancelotti s úsměvem. „Je to velmi náročné období, s mnoha zápasy, možná až příliš mnoha. Zvládáme to ale dobře. Máme pochopitelně nějaké problémy, což je normální, když hrajeme každé tři dny utkání. Mistrovství světa nakonec přichází velmi vhod a ve správný čas.“

Nemyslím si ale, že by hráči o možnosti zranění nějak extra přemýšleli. Do Kataru se hráči dostanou jen díky výborné formě a hlavně kontinuitě. Jsou to drobnosti a my nechceme příliš riskovat, je lepší přijít o Modriče nebo Karima na jedno utkání než na celý měsíc,“ pokračoval Carlo Ancelotti.

Když ale na předzápasové tiskové konferenci padl dotaz na zranění hráčů již poněkolikáté, přispěchal trenér Realu Madrid s doporučením. „Zranění s fotbalem souvisí. Pokud se nechcete zranit, zůstaňte doma na pohovce. To říkám i svým hráčům. S tím nic nenaděláte. Nemyslím si, že by se toho hráči obávali a pokud se někdo bojí pracovat v tréninku na sto procent, ať raději zůstane doma. Je spousta dobrých seriálů a filmů, které může vidět.

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace