Když rupnou nervy, aneb deset ostrých kritik rozhodčích

José Mourinho (© marca.es)

Fotbal je sportem plným emocí, které hráči a funkcionáři občas nedokáží zkrotit. A když jim rupnou nervy, odnesou to obvykle rozhodčí, jako tomu bylo po včerejším zápase Deportiva s Las Palmas, kdy po svém vyloučení obvinil obránce galicijců Juanfran arbitra Mateua Lahoze, že mu "po.ral život". I v minulosti to rozhodčí mnohokrát schytali. Připomeňme si některé výroky na jejich adresu.

"Doufejme, že už nás Undiano nebude pískat, protože se vždy něco stane. Pokud chtěli, aby byla liga vyrovnanější, tak se jim to povedlo. Některé věci jsou dopředu promyšlené." - Stoper Realu Madrid Sergio Ramos.

"Vypadá to, že žijeme v diktatuře, kdy rozhodčí jsou nedotknutelní." - Záložník Eibaru Pedro León.

"Už víme, kdo z nařízení vyhraje ligu. My ostatní budeme bojovat o druhé místo." - Prezident Valencie Jaime Ortí.

"Okradli nás. Všichni viděli, že to byl regulérní gól. Byla to kráděž, jakou jsem už roky neviděl." - Prezident Barcelony Joan Gaspart.

"Odkud ten rozhodčí byl? Z Katalánska? Více nemusíme říkat." - Trenér Realu Madrid Bernd Schuster.

"Na tom, jak Vautrot pískal, mě nepřekvapilo vůbec nic. Není to tím, že by byl přiteplený, je to prostě teplouš. Tohoto rozhodčího Italové odměnili blonďatým chlapcem s modrýma očima." - Jesús Gil z Atlética po zápase Ligy mistrů proti Fiorentině.

"Rozhodčí jsou zku.vysyni a na svazu jsou zku.vení s.áči, že nám sem takové zas.ané rozhodčí posílají. Je to zas.aná ostuda. Už mě rozhodčí se.ou. Vypadal, že nastoupil s kocovinou." - Trenér týmu Manlleu Albert Santanera směrem ke Katalánskému fotbalovému svazu.

"Chceme hrát fotbal, ne ruletu, jak tomu je s takovými rozhodčími." - Obránce Barcelony Gerard Piqué.

"Barcelona má velkou moc, UEFA nenechá žádného jejího soupeře hrát. Nevím, jestli je to tím, že na dresech propaguje UNICEF nebo že je velmi sympatická. Kdybych řekl, co si opravu myslím o rozhodčím a UEFA, moje trenérská kariéra by skončila." - José Mourinho v době, kdy trénoval Real Madrid.

"Mám problémy se zas.anou ploténkou, jsem nas.aný, protože je to všechno na ho.no. Byl jsem na pos.ané operaci, riskuji svoje zas.aná záda, aby se mi pak tihle zku.vysyni smáli do obličeje. Kvůli těmto srá.ům strávím zbytek života na zas.aných operacích." - Sice jde o jiný sport, ale výbuch házenkáře Portlandu Matea Garraldy je natolik známý, že by bylo chybou ho opomenout.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace