Když se kartičky fotbalistů nepovedou...

Každý pes jiná ves... (© marca.es)

Řada fotbalových příznivců se věnovala nebo věnuje sbírání kartiček hráčů. Zatímco dnes už obvykle mají kvalitu na vysoké úrovni, v minulosti se jejich tvůrci dopustili řady přehmatů.

Deník Marca některé z nich připomněl.

1. Alkiza v pantoflích, Hibić při protahování

V minulosti fotbalisté až tolik nedbali na to, jaký si vytvářejí obraz. A tak Bittoru Alkizovi nevadilo zvěčnit se první den v Athleticu v pantoflích nebo Mirsadu Hibićovi v Seville při protahování.

2. Domalované pruhy u Antonia Gonzáleze

Antonio González přestoupil před sezónou 1973/1974 z Realu Madrid do Castellónu. A protože ještě neměl oficiální fotografii v novém působišti, vyřešil to autor kartičky šalamounsky. Využil hráčovu fotku v bílém dresu Realu Madrid a černé pruhy nového zaměstnavatele na ni prostě domaloval. Jelikož šlo o dobu, kdy byl Photoshop neznámým pojmem, odpovídá tomu i velmi nepovedený výsledek, kdy se pruhy rozcházejí nebo je má Antonio González namalované přímo na krku... Znalí fanoušci navíc poznají, že v pozadí jsou tribuny stadionu Bernabéu.

3. Jeden dres v mnoha verzích

Těžkou hlavu si nedělal ani fotograf, který pro sezónu 1977/1978 zvěčnil hráče v tradičním bílém dresu Raya Vallecana s červeným pruhem. V podstatě každý fotbalista měl dres odlišný. U jednoho byl pruh širší než u druhého, lišily se části dresu, kde začínal a končil, a Potele ho měl pro jistotu na rozdíl od svých spoluhráčů vedený opačným směrem.

4. Zápasy tří klubů?

Upravit dres hlavního aktéra zřejmě vyžadovalo takové soustředění, že jeden přestal vnímat, co se děje v pozadí. A tak má Nacho Conte vcelku kvalitně změněný úbor Sevilly za ten Tenerife, zatímco za jeho zády se prohánějí hráči Barcelony a Sevilly. Jako by byla v jednu chvíli na trávníku rovnou tři mužstva... To samé se přihodilo José Gonzálezovi, na jehož fotografii najdeme dresy Albacete, Mallorcy a Barcelony B.

5. Dva v jednom

Že Sebastian Losada na poslední chvíli vyměnil před sezónou 1993/1994 Sevillu za Celtu a na fotce je zachycen v dresu Andalusanů? Žádný problém. Stačí trocha světle modré barvy a stejný snímek najednou hráče ukazuje v triku Celty (nepříliš působivé kvality).

6. Atilovo neforemné tělo

Atila Kasaš zanechal na španělských stadionech mizivou stopu, jeho angažmá v Logroñésu bylo bídné, a tak zaujal jen podobou s hercem Fernandem Tejerou a svojí kartičkou, na které bylo jeho tělo domalováno do poněkud neforemné podoby. Následně vyšla další edice, kde už byl hráč zachycen na skutečné fotografii.

7. Jaro - náhradník i na kartičce

Pedro Jaro sice získal v dresu Betisu prestižní cenu Trofeo Zamora, ale jinak patřil mezi brankáře, kteří strávili většinou kariéru pod stříškou lavičky a ne pod břevnem na hřišti. A tak je hned na dvou kartičkách zastižen jako náhradník i s příslušným oblečením. V případě fotografie z éry v Betisu jde navíc o kombinézu Realu Madrid, kde dříve působil.

8. Jedna akce, dvě kartičky

Ze sezóny 1984/1985 pochází kartičky dvou hráčů, které vznikly v rozmezí ani ne vteřiny jejich vzájemného souboje. Jde o Joba z Espanyolu a Francisca ze Sevilly.

9. Paqui není Beckam

Že Paqui není David Beckham, to je jasné na první pohled a asi se na tom shodnou všichni. Přesto byl výběr fotografie na hráčovu kartičku z Osasuny hodně nešťastný. Ale pozor. Jde o držitele zlaté medaile z olympiády v Barceloně v roce 1992.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace