Ke španělským dnům v Evropě se přidal i Villarreal

Giuseppe Rossi (© marca.es)

Extrémně povedené dny za sebou mají zátupci La Ligy v evropských pohárech. Real Madrid nadělil soupeři v Lize mistrů čtyři góly, Barcelona pět a Villarreal dnes v Evropské lize proti Twente Katalánce napodobil.

Vítězství 5-1 prakticky posouvá Žlutou ponorku do semifinále. Na El Madrigal byl k vidění dobrý výkon domácího celku, který dokázal využít prakticky každou ze svých velkých šancí. Hosté vzdorovali pouze v úvodních minutách. Jedinou špatnou zprávu pro Juana Carlose Garrida tak je zranění Gonzala, které pro něj podle všeho znamená konec sezóny.

Prakticky první vážnější situace ve 22. minutě skončila gólem. Borja Valero zakroutil rohový kop přímo na hlavu Carlose Marcheny, jenž neměl problém prodloužit ho do sítě. Villarreal začal mít navrch, což kromě tyče Nilmara přinesla další dvě příležitosti, tentokrát už s gólovým efektem.

Nejprve Borja Valero chladnokrevně zakončil šanci, do které ho skvělým pasem vyslal Cazorla, aby ještě o chvíli později propadlo vhazování až k Nilmarovi, který už věděl, kam míč poslat.

Góly padaly i po změně stran. Giuseppe Rossi zakončil rychlý brejk bezchybnou technickou střelou, když všichni čekali přihrávku. Poslední zásah domácích si připsal Nilmar. Brazilec se šikovným manévrem tělem zbavil dvou obránců a následná střela našla svůj cíl.

Čestný úspěch Twente zaznamenal Janko v nastaveném čase. Hostující útočník na sebe upozornil už v 70. minutě, kdy ostrým zákrokem zlomil nohu Gonzalovi. To byla jediná kaňka na jinak dalším povedeném večeru pro španělský fotbal.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace