Kessie doufá ve více odehraných minut, v zimě by ale mohl z Barcy opět odejít

Frank Kessie v dresu Barcelony

Frank Kessie přišel do Barcelony, aby vyztužil zálohu katalánského klubu. Ten hledal fyzicky zdatného hráče, a Kessie potřebám týmu odpovídal perfektně. Přišel navíc z pozice téměř nenahraditelného hráče základní sestavy AC Milán, v Barceloně je ale jeho účast na zápasech zatím velmi mizivá a různé zdroje tvrdí, že by se již v zimě mohl vrátit do Serie A.

Pouze dva starty ve španělské lize a další dva v Lize mistrů jsou pro jednoho z tahounů mistrovského AC Milán velmi ěpatným výsledkem. Z Itálie se proto začínají ozývat hlasy o tom, že reprezentant Pobřeží Slonoviny požaduje více minut na hřišti nebo se pokusí najít si místo v jiném klubu.

O budoucnost Frenkie Kessieho se blíže zajímá hned několik klubů italské ligy, protože jeho situace v Barceloně není taková, jakou si představoval. Realita je mizerná, i přesto se nedá úplně očekávat, že by odešel Kessie ještě v zimě. Po závěrečném hvizdu v červnu ale na hodnocení sezóny dojde a Kessie, pokud se jeho situace dramaticky nezmění, by mohl být jedním z prvních hríčů, kteří budou hledat východisko ven.

Kessie přišel z AC Milán jako volný hráč, do té doby byl nepostradatelnou oporou týmu a bezpochyby klíčovým hráčem. V italské lize dokázal využít všechny své přednosti, zejména rychlost, ale statická hra Barcelony mu příliš nevyhovuje.

Trenér i vedení katalánského klubu jsou nicméně s profesionalitou hráče Pobřeží Slonoviny velmi spokojeni. V šatně patří mezi oblíbené členy a nic si nestěžuje. Konkurence v týmu je ale velmi vysoká a zdá se nepravděpodobné, že by se mu podařilo v blízké době zvrátit situaci. Zejména, když před ním stojí Busquets, Gavi, Pedri a De Jong. Situace by se mohla naopak stát ještě kritičtější, to v případě, že by Barcelona přivedla v zimě dalšího záložníka.

Působení bývalého hráče AC Milán v Katalánsku by tak mohlo být velmi krátké. Když v létě do klubu přicházel, chystala se pro něj role střídající ho hráče Busquetse, tu ale nyní převzal De Jong, kterého se Barceloně nepodařilo prodat. Křídelní hráč má navíc před sebou také dva mladíky Gaviho s Pedrim, kteří jsou pro trenéra Xaviho nedotknutelnými.

Podle ěpanělských zdrojů je Kessie pro Barcelonu velkou přítěží. Hraje velmi málo a s minimálním přínosem pro klub, jeho dvouciferný plat ale tým tíží. Prezident klubu již podle neoficiálních zpráv stanovil cenu za přestup: 20 milionů eur. Zájemci nastražili uši a vyčkávají, mluví se o Juventusu, AS Řím, Lyonu a Tottenhamu. Zbývá už jen potvrzení ze strany Barcelony, že o prodeji hráče bude opravdu ochotná jednat.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace