Kessie se loučí s Barcelonou, v Al-Ahli podepíše tříletou smlouvu

Záložník a reprezentant Pobřeží Slonoviny, který se dostal na úplný okraj zájmu trenéra Xaviho v Barceloně, odletěl do Saudské Arábie, aby podepsal smlouvu s tamním klubem Al-Ahli. Tříletá smlouva mu přinese 20 milionů eur ročně, zatímco Barcelona za hráče, kterého přivedla před rokem z AC Milán, obdrží 15 milionů eur odstupného.

Záložník Pobřeží Slonoviny, Franck Kessie, podlehl saudským sirénám a od příští sezóny bude součástí přehlídky nových hvězd tamní ligy. Klubu Al-Ahli dal zelenou poté, co mu byla nabídnuta tříletá smlouva s ročním platem 20 milionů eur. Saudský klub, který Barcelonu vyplatí 15 miliony eur, na první pokus v námluvách nebyl úspěšný a o bývalého záložníka AC Milán proto usiloval také Juventus, který jej chtěl přesvědčit k návratu do italské Serie A.

Všemu předcházelo jasné vyjádření ze strany trenéra Barcelony, Xaviho Hernandeze, který záložníka informoval o tom, že pro něj v týmu není místo. Po průtazích v jednání s Juventusem, jenž nabídl pouze roční hostování a opci na odkup, přišla neodmítnutelná nabídka ze strany Al-Ahli a řešení pro všechny. Franck Kessie přestane sbírat jednu lavičku za druhou a Barcelona alespoň částečně zalepí díru v kase.

Během své premiérové sezóny ve španělské lize byl záložník Pobřeží Slonoviny spíše na pokraji zájmu a přítomnost na hřišti počítal na minutky. Poté, co Barcelona v letním přestupovém okně angažovala Ilkaye Gundokgana z Manchesteru City, bylo jasno, že následující sezóny by Kessie prožil v roli diváka. Šestadvacetiletý reprezentant proto souhlasil s možností přestupu do saudské ligy poté, se klubová jednání s Tottenhamem ani Juventusem neubírala požadovaným směrem.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace