Klíče k titulu: nepřekonatelný Courtois, kapitán Sergio Ramos, produktivní Benzema a Zidanovo kouzlo

Hráči oslavují Zidana (© marca.es)

Real Madrid se raduje z 34. ligového titulu, velký podíl na něm mají zejména tři hvězdy.

Thibaut Courtois měl sice po přestupu z Chelsea pomalý rozjezd a jeho výkony vyvolávaly pochybnosti, ale to už je minulost. Belgičan se rozchytal do skvělé formy, což dokazuje fakt, že v letošní sezóně inkasoval jen každých 153 minut, což je nejlepší číslo v historii klubu. Jelikož Courtois bude v posledním kole takřka jistě odpočívat, stane se vítězem Trofeo Zamora pro brankáře s nejlepším průměrem, což se mu povedlo už v dresu Atlética.

Skvělý rok prožil Sergio Ramos, jehož důležitost v obou velkých vápnech byla klíčovým faktorem zejména po koronavirové pauze. Spolehlivý vzadu a bezchybný při zahrávání pokutových kopů, které Real Madrid v závěru sezóny k titulu popostrčily.

Přestože se v bílém dresu letos gólově prosadilo 21 fotbalistů, nad všemi vyčnívá Karim Benzema s 21 přesnými zásahy. Francouz je hned po Lionelu Messim druhým nejlepším střelcem soutěže.

Opomenout nelze ani trenéra Zinédina Zidana, jehož kouzlo znovu zafungovalo. Zidane dovedl Real Madrid už k 11 trofeji, na což mu stačilo 209 utkání. Blíží se tak veleúspěšné Barceloně Pepa Guardiola, která se radovala z poháru v průměru každých 18 střetnutí. Samotný kouč se nechal slyšet, že ligový titul je pro něj více než úspěch v Lize mistrů: "Je to úžasný pocit, protože to, čeho hráči dosáhli, je úchvatné. Jsem dojatý, nemám slov. Jsou to hráči, kdo bojuje. Když je vidím šťastné, jsem šťastný i já. Liga mistrů je Liga mistrů, ale z ligy mám větší radost, protože La Liga je to hlavní."

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace