Klubům se nelíbí karaoke. Chtějí po La Lize, aby televizím odezírání ze rtů zakázala

Quique Setién a Eder Sarabia (© marca.es)

Klubům La Ligy se nelíbí, že televize zachycují rozhovory hráčů během zápasů či pokyny trenérů.

Zatímco pro fanoušky jde o zajímavé a oblíbené záběry, podle klubů jde o nepřípustné narušení soukromí. Kauza nabrala na síle po El Clásicu, po němž byly zveřejněna videa asistenta Quique Setiéna Edera Sarabii, jak kritizuje Antoina Griezmanna za zahozenou šanci, slovy "na ho.no, tohle je na ho.no, zku.vené dlouhé pasy na ho.no" nákopy Gerarda Piquého či dalšího hráče, který "vůbec nedělá, co by měl".

Kluby požadují po prezidentovi La Ligy Javieru Tebasovi, aby televizím karaoke, jak celou věc nazývají, zakázal. Některé stanice kromě ruchových mikrofonů využívají i techniku odezírání ze rtů, aby rozluštily, co si fotbalisté během utkání říkají. Většina z nich se tomu snaží zamezit tak, že si ústa kryjí rukou.

"Není možné, aby televize zneužívaly záběry - nebo s nimi dokonce manipulovaly - k poškozování hráčů nebo trenérů. Sice platí za televizní práva, což však neomlouvá, že nás chtějí zesměšňovat," argumentují celky Primera División. Některé z nich mají v plánu na protest zakázat hráčům pozápasové rozhovory, přestože jim za takové chování hrozí pokuta.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace