Kluby La Ligy si v přípravě zahrají ve 13 různých zemích

Pět klubů si zahraje v USA (© as.com)

Celkům La Ligy začala příprava, jejíž součástí jsou o přátelské zápasy. Řada z nich se odehraje za hranicemi Španělska, a sice ve třinácti různých zemích čtyř kontinentů.

Výjimku tvoří jen Alavés a nováčci Granada a Mallorca. Tato trojice se mimo Španělsko nevydá. Real Madrid je prozměnu jediným klubem, který nenastoupí ani k jednomu utkání na španělské půdě, neboť tradiční Trofeo Bernabéu se kvůli rekonstrukci stadionu přesune na zimní období.

Nejvíce účastníků Primery si zahraje na německé půdě - Real Madrid, Athletic, Eibar, Celta Vigo, Sevilla a Valencia. Populární jsou také Spojené státy americké, v zemi hvězd a pruhů nastoupí Real Madrid, Barcelona, Atlético, Sevilla a Valladolid. Tři týmy čekají přípravné duely v Rakousku (Eibar, Levante, Villarreal), Portugalsku (Betis,, Getafe, Valencia), Francii (Espanyol, Leganés, Levante) a Anglii (Athletic, Real Sociedad, Valencia).

V menšině jsou Kanada (Real Madrid, Valladolid), Maroko (Betis, Leganés) a Mexiko (Atlético, Betis). Osasuna se podívá do Nizozemska, Valencia do Švýcarska a na asijský světadíl se vypraví jen Barcelona - do Japonska.

Nový ročník La Ligy začne v pátek 16. srpna střetnutím Athletic - Barcelona.

Kde budou hrát kluby La Ligy přípravné zápasy?

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace