Kluby Premier Lague se v lednu opět budou točit okolo De Jonga

nizozemský záložník Frenkie de Jong

V zimním přestupovém období se Manchester United bude snažit o to, co se mu nepovedlo dotáhnout v létě, o příchod záložníka Barcelony, Frenkieho De Jonga. Nebude na to ovšem sám, o holandského reprezentanta se totiž plánuje zajímat také Liverpool a Chelsea. Všechyn tři kluby pracují se scénářem možného podpisu hráče již v lednu.

V létě se snaha Barcelony o prodej Frenkieho De Jonga stala veřejným tajemstvím. Nizozemský záložník byl podle klubu jediným reálně postradatelným hráčem, z jehož odchodu by katalánský klub mohl finančně profitovat. Odmítavý postoj hráče ale zmařil jeho odchod, čehož nápadníci z Premier League litovali, ale ručník do ringu nehodili ani oni, ani Barcelona.

Podle portállu ESPN Chelsea, Liverpool a Manchester United ještě neřekly své poslední slovo ohledně podpisu hráče a v příštím přestupovém období by mohly zahájit novou ofenzívu. Zprávy naznačují, že důvodem ke změně hráčova postoje by mohlo být riziko vyřazení Barcelony z Ligy mistrů po skončení skupinové fáze, stejně jako skutečnosst, že De Jong zasáhl v letošní sezóně jen do šesti ze čtrnácti odehraných utkání.

V létě se o služby mladého záložníka zajímal nejvíce Manchester United v čele s novým trenérem Ten Hagem, dokud se ale do jednání nevložila také Chelsea. De Jong byl nicméně téměř od samého začátku pevně rozhodnut, že z katalánského klubu odejít nechce. Otázkou zůstává, zda u svého rozhodnutí vydrží i v zimní přestávce.

Chelsea se po operaci zraněného francouzského záložníka N'Golo Kanteho bude muset bez hráče obejít další čtyři měsíce. Navíc mu na konci sezóny vyprší smlouva podobně jako Jorginhovi a není vůbec jisté, že budou v dalším roce v klubu pokračovat. Todd Boehly proto dal pokyn k okamžitému posílení středu pole. Na stejný cíl se zaměřil ovšem také Liverpool, který již kontaktovat De Jongova zástupce, a ve hře zůstává nadále Manchester United, jehož finanční možnosti jsou ale, po letních investicích ve výši 240 milionů eur, značně omezené.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace