Kluby se dohodly, El Clásico přesto nový termín ještě nemá

Kluby jsou za jedno, svaz a La Liga ne (© marca.es)

Ač odvěcí rivalové, našly Barcelona a Real Madrid společnou řeč rychle. Mezi Španělským fotbalovým svazem (RFEF) a La Ligou to však znovu skřípe, a tak nový termín El Clásica stále není potvrzen.

Utkání bylo odloženo z 26. října na prosinec z důvodu nepokojů v katalánské metropoli, svaz dal oběma klubům čas do pondělí, aby se shodly na novém termínu. Barcelona a Real Madrid tak učinily hned vzápětí s tím, že chtějí hrát 18. prosince.

Už zbývalo jen zoficializování ze strany RFEF, k čemuž mělo dojít v pondělí. Jenže se tak nestalo. Do všeho se totiž vložila La Liga, která nové datum odmítá. Podle vedení soutěže by totiž znamenalo finanční ztrátu, protože se ve stejný den hraje Copa del Rey a semifinále mistrovství světa klubů (v něm nastoupí Liverpool), což by nejslavnějšího zápasu Španělsku mohlo ubrat část televizních diváků. 

La Liga navrhuje 4. prosinec. Svaz proto znovu přehodil míč na stranu Barcelony a Realu Madrid, kluby se mají k nové možnosti vyjádřit do úterních 20 hodin. Poté zasedne komise, která definitivně rozhodne, kdy se prestižní duel na Camp Nou uskuteční.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace