Koeman chce po Copě získat i titul, Laporta věří, že Messi zůstane

Joan Laporta a Lionel Messi (© marca.es)

Ronald Koeman získal první trofej na lavičce Barcelony, když jeho tým porazil ve finále Copa del Rey Athletic 4-0.

"Je to úžasný pocit. Dalo nám práci se dojít, absolvovali jsme několik prodloužení... Jsme šťastní, zasloužili jsme si v letošní sezóně získat alespoň jednu trofej. Klub si to zaslouží. V roce změn je to důležitý pohár. Pro všechny Culés jde o šťastný den. Ukázali jsme touhu, musím tým pochválit," uvedl Nizozemec.

Barcelona přerušila dvouleté čekání na trofej, s Copou se ale Koeman spokojit nechce: "První trofej máme v kapse a jdeme za druhou. Chceme vyhrát i ligu. Jsem spokojený, Barcelona je můj domov."

Koeman neřeší spekulace, jestli zůstane ve funkci i pro příští sezónu: "Není to v mých rukách, ale smlouvu mám ještě na rok. Je to sezóna změn, ale v Barceloně rozhoduje, co vyhrajete. Občas je to obtěžující, protože je to trochu přehnané. Ale jako trenér máte zodpovědnost a musíte vyhrávat. Co se počítá, jsou trofeje."

Úspěch v Copě by mohl dopomoci k setrvání Lionela Messiho, doufá v to prezident Joan Laporta: "Jsem přesvědčený, že Leo chce zůstat. V rámci našich možností uděláme vše, aby zůstal. Dnes se ukázalo, že má podporu skvělého týmu. Hráli jsme velmi dobrý fotbal."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace