Koke překonal v Atléticu Madrid další milník

Koke nastoupil k rekordním 402. utkání v dresu Atlética | twitter.com

Koke ve víkendovém ligovém utkání nastoupil k utkání číslo čtyřistadvě v dresu Atlética Madrid, čímž se zapsal do historických milníků klubu. Překonal legendárního Adelarda Rodrigueze a stal se hráčem, jenž v týmu odehrál nejvíce ligových zápasů. Stal se tak klubovým premiantem, do ligové smetánky mu ale ještě pořádná porce zápasů chybí.

Bude to trvat mnoho dalších let, možná desetiletí, než se fanoušci Atlética Madrid dožijí znovu toho, čeho byli svědky v ligovém utkání v Celta Vigo. Ta se o víkendu stala pro hinchas Atlética živou historií, když na jejím hřišti Koke Resurreccion, legenda madridského fotbalu, nastoupila ke svému 402. ligovému utkání v dresu Atlética.

Zápas od zápasu překonává španělský záložník klubové rekordy. Před několika měsíci se Koke stal hráčem s největším počtem odehraných utkání napříč všemi soutěžemi a v neděli proti Celtě Vigo konečně na svou stranu přiklonil také rekord v počtu odehraných ligových zápasů.

Pro fanoušky Atlética Madrid se dnes stal živoucí legendou poté, co překonal Adelarda Rodrigueze. Je pravda, že existuje mnoho jiných hráčů, kteří v dresu rojiblanco pokořili milník čtyřset odehraných ligových utkání, například Gabi, Valeron, Molina, Salinas, Juanfran nebo Griezmann, ale Kokému se toto podařilo čistě v dresu Atlética, což z něj v očích fanoušků dělá jedničku.

A i když se čtyřistadva zápasů zdá jako neuvěřitelné číslo, což ve skutečnosti také je, protože jsme si již řekli, že se v Atléticu stal legendou, pravdou je, že toto číslo mu na umístění v top společnosti La ligy nestačí. Andoni Zubizarreta ve své době nastoupil v první lize k 622 utkáním a dá se očekávat, že jeho rekord bude brzy překonán, jelikož existují aktivně hrající hráči Joaquin (608) nebo Raul Garcia (573), kteří ještě utkání na svá konta přidají.

Top 10 je rozumnější, ale stále velice vzdálený cíl. Sergio Ramos, který desítku uzavírá má totiž na svém kontě 508 ligových vystoupení a tak má Koke, jenž vyhrál 238 utkání, 94 jich remizoval a 69 prohrál, stále co dělat. Ve své dlouholeté kariéře zasvěcené Atléticu Madrid získal zatím dva ligové tituly, stejný počet v Evropské lize, jeden španělský Superpohár, jeden španělský pohár a dva evropské Superpoháry.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace