Komise rozhodčích se bude zabývat Piquého výrokem

Gerard Piqué v diskusi s Velascem Carballem (© sport.es)

Vyloučení Gerrarda Piquého v sobotním utkání proti Sportingu bude mít dohru, Technická komise rozhodčích bude chování obránce Barcelony prošetřovat.

Reprezentační stoper uviděl červenou kartu od Velasca Carballa v úvodu druhého poločasu, když pomohl k zemi De las Cuevasovi. Po zápase Piqué prohlásil: "O přestávce jsem rozhodčímu řekl, že se po zákroku na Keitu měla kopat penalta, on si to zapamatoval. Myslím, že mé vyloučení bylo cílené."

Šéf rozhodčích Sánchez Arminio potvrdil, že se komise bude případem 25letého beka zabývat: "Piquého výrok je nešťastný a velmi vážný. Chápu, že to v něm vřelo, ale sportovci se musejí navzájem respektovat. Budeme se Piquého slovy zabývat, protože to pro nás jsou velmi vážná tvrzení. Můžou nás hodnotit, jestli jsme pískali dobře, nebo špatně, ale Piquého prohlášení do sportu nepatří."

Hodně podrážděně reagoval na svém Twitteru mluvčí Barcelony Toni Freixa: "Tak jsme nějakou věcičku našli, dobrá práce. To je skandál. Skvělá práce těchto velkých profesionálů." Klub následně vydal prohlášení, podle kterého se nezúčastní dnešních jednání se svazem ohledně konání finále Copy, v němž se střetne s Athleticem.

Technická komise rozhodčích v minulosti prošetřovala například chování José Mourinha či Pepa Guardioly, k žádnému tvrdšímu trest, než je varování, však nesáhla. V případě Piquého se proto očekává podobný verdikt.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace