Konec dohadů, Bielsa prodloužil v Athleticu

Marcelo Bielsa (© as.com)

Tajenka jménem budoucnost Marcela Bielsy je rozluštěna, argentinský kouč zůstává v Athleticu.

Oficiální webová stránka baskického celku dnes potvrdila, že se klub dohodl s Bielsou na prodloužení smlouvy do léta 2013. Končí tak spekulace o budoucnosti El Loca, který byl žádaným zbožím zejména v Itálii, mluvilo se ale také o zájmu z anglické Premier League.

Bielsa se stal trenérem Athleticu před rokem. Zatímco v lize zůstali Lvi za očekávání, v Copa del Rey a Evropské lize se dostali do finále, kde však nestačili na Barcelonu, respektive Atlético Madrid, kterým podlehli shodně 0-3. Fanoušci si způsob, jakým uznávaný kouč změnil herní projev mužstva, nemohli vynachválit a žádali jeho setrvání.

Šestapadesátiletý lodivod údajně podmínil prodloužení smlouvy udržením všech základních stavebních kamenů sestavy. Fernando Llorente, Javi Martínez či Iker Muniain by tak měli na San Mamés i přes velký zájem z celé Evropy rovněž zůstat. Bielsa zároveň požádal klub o bydlení v Lezamě, aby měl blízko tréninkové centrum Athleticu a mohl pečlivě sledovat i hráče rezervního týmu.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace