Konkurs na klasickou devítku

Miroslav Klose (© deviantart.net)

Přestupové léto je na spadnutí a FC Barcelona bude chtít posílit své řady, aby se mohla směle ucházet o pocty nejvyšší. Neymara už klubová direktiva dotáhla do zdárného konce a teď by bylo třeba pořídit nějakého stopera, jenž by vyztužil někdy poměrně řídkou obranou linii azulgranas. Nicméně za stoly kanceláří Camp Nou se kují pikle i nad jinými eventuálními posilami. Pro někoho po přestupu Brazilce možná překvapivé, ale Barça má za lubem angažovat středního útočníku, jak se říká klasickou devítku. Tedy odlišný profil hráče, než které má prozatím ve svém kádru k dispozici. A pochopitelně by se jednalo o hráče, jenž by byl finančně dostupný a který by zároveň přijal druhořadou roli, kdy by do zápasů naskakoval až v jejich průběhu.

Skauti Barcelony už několik měsíců bedlivě pročesávají fotbalový trh a sbírají informace o hráčích, kteří by se mohli ucházet o post „9“ v katalánském klubu. Nabídnout trochu něco jiného než je v Barçe k mání. Letos byli culés často příliš rutinní a čitelní, neměli možnost přistoupit v případě nepříznivě se vyvíjejícího utkání, kdy nebyl dostatek prostoru a soupeř příliš zatažen, k plánu B. Z části kvůli tomu, že na střídačce prostě chyběl ten odlišný typ útočného fotbalisty. Když zapátráme do minulosti, Barça již měla pozitivní zkušenosti s Henrikem Larssonem, jenž sice ve většině případů nehrál na postu hrotového útočníka, nicméně už jenom jeho přítomnost na trávníku byla hrozbou pro případné vzdušné souboje.

Jenže výše zmíněný fotbalový druh není zas tak úplně lehké najít. Především proto, že hráč, jenž by splňoval požadavky pro působení v Barceloně, zpravidla bývá nepostradatelný ve svém klubu a není ochoten akceptovat druhé housle, jež by mu připadly na Camp Nou. Na evropské scéně by podobnému mustru nejvíc odpovídal čtyřiatřicetiletý Miroslav Klose z Lazia, jenž má smlouvu v italském klubu ještě na jeden rok. Dalším zajímavým zbožím by mohl být Fernando Torres. Přestože zaznamenal skvělý závěr sezóny v Chelsea, jeho budoucnost na Stamford Bridge nevypadá příliš jasně. Navíc s Mourinhem na lavičce, neboť Portugalec upřednostňuje jiný typ forvardů. Nicméně fotbalistův plat ho od Barçy hodně oddaluje, ovšem anglický klub zkoumá možnost pustit El Niña na hostování, čímž by se možnosti Barcelony, aby reprezentační útočník oblékl její barvy, trochu zvedly.

Barcelony má sepsán dlouhý seznam jmen, kteří prožívají podzim své fotbalové dráhy a jsou v podstatě dostupnější, ale také mladých hráčů, kteří zas tak známí nejsou, jejichž budoucnost by mohla být velice zajímavá. Je to i příklad Leandra Damiaa, jenž patří mezi ústřední postavy brazilského klubu Internacional. Je to klasická devítka, hodně gólová, schopna hodně trápit protivníka v šestnáctce. Navíc už ví, jaké to je zahrát si s Neymarem, neboť spolu reprezentovali Brazílii na olympiádě v Londýně. Zajímavou variantu by mohl představovat i mladičký Romelu Lukaku z Chelsea, jenž byl Barceloně nabídnut, nicméně Mourinho by se ho nechtěl zbavovat. Nebo skončí na Camp Nou Daniel Osvaldo z AS Roma, jenž už si zahrál za sousedy z Espanyolu, Mario Gómez, jenž v Bayernu nedostával moc příležitostí, či třeba nám velmi dobře známý Bony Wilfried, jenž se s 31 góly v dresu Vitesse stal nejlepším kanonýrem holandské Eredivisie?

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace