Krádež, zuří Levante po prohře s Valencií

Jeden ze sporných momentů (© marca.es)

Velké rozhořčení ovládlo kabinu Levante po prohře na Mestalle. Z výsledku 1-3 viní Granotes zejména rozhodčího Medié Jiméneze, jenž je ve dvou případech poškodil.

Za stavu 1-1 neuznal arbitr regulérní gól Cokeho kvůli údajnému faulu, což mohlo Levante mrzet o to více, že jen o několik desítek vteřin později inkasovali rozhodující branku od Luciana Vietta. Místo vedení 2-1 tak hosté prohrávali 1-2. Mediu Jiménezovi vytýkali i pokutový kop ze závěru střetnutí po zákroku Piera na Zazu. Přitom to byl útočník Valencie, kdo v souboji fauloval. Rozhodčí navíc chybně napomenul Lunu na místo Piera, pro něhož by šlo o druhou žlutou kartu v utkání.

"Co se dnes stalo, je šílené. Faul při gólu nebyl. Penalta byla jasný fauly Zazy. Hrajeme o hodně, není možné, aby důležité utkání ovlivnily takové chyby. KRÁDEŽ," uvedl na Twitteru Iván López. Podobně se vyjádřil i Antonio Luna: "KRÁDEŽ, doslova a hezky velkými písmeny. Práce a úsilí celého týmu v zápase šly do p.dele. Viníci potrestáni nebudou. Když Levante sestoupí, nahradí ho někdo jiný. Všichni budou spokojení."

Také člen trenérského týmu Levante Juan Luis Mora po zápase vybouchl: "Tento rozhodčí je neskutečný darebák. Díky za zku.vení zápasu a práce celého týmu." Prezident klubu Quico Catalán mluvil smířlivěji: "Utekly nám tři body. Je těžké pochopit, že dojde k takové lidské chybě, jako tomu bylo u gólu Cokeho. Chceme být nejlepším ligou světa a nedokážeme se vyvarovat podobných věcí. Podporujeme zavedení VAR (systém videorozhodčího). Nebude to definitivní vyřešení všech problémů, ale krok dopředu."

K výkonu rozhodčího se vyjádřil i trenér Valencie Marcelino García Toral: "Záběry jsem neviděl, takže nevím, jestli šlo o správná rozhodnutí. Nemám pochyby o tom, že rozhodčí pískají to, co vidí. Někdy chybují v náš prospěch, jindy v náš neprospěch."

Podívejte se na souhrn utkání Valencia - Levante se všemi kontroverzními okamžiky:

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace