Král Benzema opět zářil

Karim Benzema v dresu Realu Madrid

Real Madrid se předvedl na Stamford Bridge v utkání Ligy Mistrů, které korunoval hattrickem Karim Benzema. Král Evropy opět udeřil a londýnští fanoušci se zítra ráno budou probouzet ze zlého snu. To co předvedl Real bylo na hranici exhibice.

Úřadující mistr Ligy Mistrů je na kolenou. O tom, že si Real Madrid kráčí pro trofej nikdo nemůže pochybovat. Real Madrid své soupeře válcuje na potkání a pokud se mu to nepodaří na první dobrou, vsadí vše na jednu kartu – Santiago Bernabeu.

V případě dvojutkání s Chelsea to ale vypadá, že je konec hned po prvním utkání. Madridští totiž k dispozici měli Benzemu, Chelsea ne. Proto z Londýna Real odjíždí ověnčený skalpy mistrů. Před sedmi lety, když to s Realem v sezóně šlo z kopce, Ancelotti ve čtvrtfinále Ligy Mistrů nasadil proti Atléticu Ramose na pozici záložníka a neobvyklý tah mu vyšel. To je známkou, že všechna zavedená pravidla je možné překroutit a zrušit.

Obvykle se k tak překvapivým tahům schyluje spíše z nutnosti. A nasazení Valverdeho v záloze je přesně tím případem. Ancelotti Asensiovi ani Rodrigemu asi tak úplně nevěří a o situaci Baleho s Hazardem asi není nutno mluvit. Chelsea je ale tank, který bylo potřeba zkrotit na jeho vlastní polovině a přehrát ho v záloze. Posun Valverdeho nabídl Ancelottimu zajímavou taktickou variantu s možností bránění až v pěti hráčích. Hra italského stratéga byla opět velkolepá a výjimečná.

Chelsea byla svým způsobem zrcadlovým obrazem Madridu. V presinku přenechávala otěže hry Jorginhovi a Kantému a chtěla využít smrtících přechodů do útoku. Zápas měl ale jen málo společného s remízou z loňského roku, kdy Chelsea dokázala Real vymazat v obou utkáních. Ve středu večer Benzema v útoku kraloval, s Kroosem a Modričem se doplňoval a Carvajal si jen o fous nebo spíše o Mendyho špičky prstů nepřipsal v prvním poločase také branku. To co ovšem Mendy zachránil v prvním poločase, bohatě si vybral v druhém, kdy po neuvěřitelném kolapsu nabídl šanci na třetí branku Benzemovi. A král se nemýlil ani napotřetí.Dokáže letošní Real ještě někdo zastavit?

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace