Krize velkoklubů. Barcelona je nejhorší za 17 let, Valencia dokonce od roku 1982

Zklamaní hráči Valencie (© marca.es)

Obvykle bojují o přední příčky v tabulce La Ligy, letos je ale postihla velká krize. Barcelona a Valencia zažívají černou sezónu.

Barcelona je po 16 ligových kolech mimo evropské příčky, ze sedmé pozice ztrácí na vedoucí Atlético deset bodů, přičemž madridský celek má k dobru jeden zápas. I trenér Katalánců Ronald Koeman, jenž prožívá první ročník na lavičce klubu, kde působil i během aktivní kariéry, po poslední ztrátě s trápícím se Eibarem (1-1) přiznal, že se Barceloně titul vzdaluje.

Pětadvacet bodů v této fázi sezóny, to je nejhorší zápis Blaugranas za 17 let. V sezóně 2003/2004 jich pod vedením Franka Rijkaarda měli ještě o pět méně. V kalendářním roce 2020 navíc Barcelona v soutěžních zápasech vstřelila jen 99 branek, což je nejslabší numero od roku 2004 (91 branek). To nejsou pro tým, který vloni zaznamenal po dlouhé době sezónu bez jediné získané trofeje, dobré vyhlídky...

Ještě hůře je na tom sedmnáctá Valencia, kterou s patnácti body dělí od sestupového pásma jen lepší skóre. Bilance 3-6-7 je v tomto období pro Netopýry druhá nejhorší v historii. Nejčernější byl pro Valencii vstup do soutěžního ročníku 1982/1983. Dokonce i o tři roky později, kdy nakonec sestoupila, měla na kontě více bodů než letos. 

Valencii navíc hrozí pokračování letního výprodeje, neboť stále není v ideální ekonomické kondici. Už před startem sezóny klub opustila řada opor a členů základní sestavy. Fanoušci tak nemají příliš důvodů ke spokojenosti, svou frustraci směřují kritikou ke klubovému majiteli Peteru Limovi. Případný sestup by pro Valencii znamenal sportovní i finanční katastrofu. Odvrátí ji?

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Vše podstatné o fotbalovém klubu Valencia CF, včetně aktuálního zpravodajství, najdete na stránkách www.valenciacf.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace