Kšeft s brankáři nejde podle plánu

Diego Alves (© libertaddigital.com)

Ještě před více než měsícem se ve Valencii domnívali, že díky velmi silně obsazenému postu brankáře, budou kanceláře na Mestalle zasypány lukrativními nabídkami pro alespoň jednoho z nich a že právě zde by mohl spočívat jeden z hlavních zdrojů příjmu pro naplnění plánovaného zisku letošního léta. Jenže chyba lávky. K dnešnímu dni zatím žádný klub nedorazil s nabídkou, která by přesvědčila Diega Alvese, nebo Vicente Guaitu, dvojici výborných gólmanů, kterou si možná až z luxusu udržuje ve svém kádru Valencia.

Valencia peníze potřebuje a původním plánem bylo zpeněžit zákroky brazilského gólmana, jenže zatím se v souvislosti s jeho jménem objevily pouze nabídky na hostování a za nízkou finanční částku. Los ché mají za lubem přistoupit pouze k definitivnímu přestupu. Posledním nápadníkem, jenž se ozval, byl klub z hlavního města Itálie, AS Roma, jenže ten pouze sondoval situaci a podmínky, za jakých by mohl odejít. Braulio Vázquez ani žádnou konkrétní nabídku neobdržel. AS Roma se rozloučila s Holanďanem Stekelenburgem, jenž podepsal Fulhamu a brankáře shání, nicméně nejlepší výchozí pozici má v tuto chvíli Julio César.

Právě bývalý brankář Interu Milán, hájí coby jednička svatyni Brazílie na právě probíhajícím Konfederačním poháru, tedy soutěži, na kterou si dělal zálusk Diego Alves poté, co v reprezentační bráně odchytal celý uplynulý rok. Šampionát je za rok a Alves chce získat zpět privilegovanou pozici mezi třemi tyčemi, takže chce odejít do týmu, kde by měl jistý post v základu. Upřednostňuje tak hledisko sportovní nad tím finančním, ovšem samozřejmě nijak hluboko pod svou aktuální cenu by zřejmě se svým platem jít nechtěl. Mnohem konkrétněji vypadalo jednání s Fiorentinou. Ale zase, italský klub ho chtěl pouze na hostování a navíc ekonomická nabídka nebyla dostačující ani pro Alvese, ani pro klub. Chtěli ho jako gólmana, jenž by vytvořil konkurenci Gustavu Munúovi, starému dobrému známému z Levante, jenž nedávno přišel jako volný hráč.

Ovšem není to jen post brankáře, jenž v posledních dnech a týdnech zaměstnává  sportovního ředitele klubu Braulia Vázqueze. Klub z Mestally hodně brousí kolem Mexičana Giovanni dos Santose a Oriola Romeua. Jenže ani jeden z nich nebude žádným lehkým soustem. Mallorca, jíž patří právě mexický záložník, nebo útočník, jak známo spadla do druhé ligy a potřebuje peníze. Ale co možná nejrychleji. Dos Santos je ideální figurou určenou k tomuto účelu. Jenže Valencia není sama, která by ho měla ráda ve svém týmu – Atlético, Betis, Rubin Kazaň, CSKA Moskva (i když tohoto zájemce sám hráč odmítl), a co se týče výše přestupové částky, má ta valencijska nejmenší šanci na úspěch. Jenže se zas nejvíc zamlouvá hráči.

Za odlišných podmínek by mohl Braulio v celé operaci ubrat plyn a snažit se, aby hráč zatlačil na dosavdaní klub a dostal se tak na Mestallu. Jenže klub z Baleárských ostrovů je opravdu v tísni a navíc potřebuje prodat zájemci s nejnaditější peněženkou, protože se v tom skrývá ještě jeden háček. Z peněz, které za přestup obdrží totiž půjde do pokladny Mallorcy jen chudých 10%. Polovinu shrábne Tottenham a dalších 40% půjde do státní pokladny na snížení dluhu.

Dalším v řadě je Oriol Romeu. Střední záložník Chelsea se klubu hodně zamlouvá a dokonce by byl ochoten v jeho případě zariskovat, neboť se právě zotavil z vážného zranění kolena. Navíc by jeho příchod nepředstavoval žádnou ekonomickou zátěž, jelikož by se chtělo dospět k dohodě o hostování, aby vytvořil konkurenci Javi Fuegovi. Jenže teď bude muset Valencia počkat na to, jak se vyjádří nový trenér Chelsea José Mourinho a jestli počítá ve svých plánech s katalánským záložníkem.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace