Které zajímavé změny se udály během lednového přestupového období?

Nejaktivnější týmem tohoto přestupového okna se stala Barcelona

Zimní přestupové okno je v La Lize uzavřeno, je čas na jeho rekapitulaci. Z hlediska španělských týmů bylo poměrně klidné, takový Real Madrid nikoho nekoupil ani neprodal. Na přestupovém poli byla nejaktivnější Barcelona (španělský klub přivedl 4 posily, celkem utratil 55 milionů eur, jen 2 evropské týmy investovaly do přestupů více). Zajímavé posily také přivedla Sevilla či madridské Atlético. Pojďme se podívat na 5 nejzajímavějších přesunů tohoto "přestupáku".

1. Přestup Aubameyanga do Barcelony

Nejčerstvější záležitost, která se uskutečnila  na poslední chvíli. Dlouho to i vypadalo, že se tento příchod nakonec ani neuskuteční. Problémem měl být přemrštěný plat gabonského kanonýra, který si Barcelona zkrátka mohla dovolit. Příchod Aubameyanga se nakonec povedlo dotáhnout do úspěšného konce, během příštích dní by měl být tento přestup oficiálně oznámen. 32letý útočník přichází do Barcelony zadarmo, s klubem se dohodl na rok a půl leté smlouvě. Měl by pozvednout útočnou produktivitu Katalánců, která je v této sezoně dost průměrná. Jestli se mu to povede, to uvidíme ve zbytku sezóny.

2. Odchod Coutinha do Aston Villy

V hlavní režii opět Barcelona. Odchod Coutinha byl dlouho očekávaný, sám hráč tuto změnu potřeboval. Nákup Coutinha do Barcelony se dá označit za jednu z nejhorších transakcí v historii klubu. Přestupová částka ve výši 160 milionů eur, nejdražší přestup Barcelony vůbec. Coutinho přicházel se skvělou pověstí z Premier League, měl být přímým nástupcem Xaviho či Iniesty. 

Opak se však stal pravdou. Coutinho se v Barceloně nikdy nedokázal prosadit. A to ani během nejslabší éry klubu ve 21. století (poslední rok a půl). Často byl stavěn mimo svou pozici, což jeho herní pohodě také moc nepřidalo. Angažmá v Barceloně mu zkrátka vůbec nesedlo, jeho odchod byl jediným možným řešením.

Na hostování ho nakonec získala anglická Aston Villa. Coutinho se vrací do ligy, kde zažil nejúspěšnější roky své kariéry. Manažerem tohoto celku je navíc jeho bývalý spoluhráč Steven Gerrard, Coutinho by tak měl dostat velkou důvěru. Tu částečně splatil při svém debutu proti Manchesteru United (1 gól+1 asistence). Pokud se mu toto angažmá povede, Aston Villa ho může vykoupit za 40 milionů liber(opce na přestup). Zájem o jeho služby můžou mít i další zajímavé celky, obnova jeho kariéry v Barceloně je už vyloučena.

3. Přestup Torrese do Barcelony

Katalánský klub do třetice všeho dobrého. Další zajímavé posílení, které by mělo pozvednout ofenzívu Barcelony. Tento přestup se dá hodnotit už teď jako velmi pozitivní. Přichází hráč, který se v kádru Manchesteru City sice nedokázal prosadit, přesto zanechal v Premier League určitou stopu(9 gólů ve 28 zápasech).

Má ohromný potenciál, je vysoce technicky zdatný, chabý útok Barcelony by měl posunout na vyšší level. Přestupová částka ve výši 55 miliónů eur se může jevit jako vysoká, ale rozhodně není přemrštěná. Španělský špílmachr má ohromný potenciál, jeho výkonnostní růst může být obrovský. Pokud dokáže být ofenzivním tahounem týmu a naplní veškerá očekávání fanoušků, tak to bude pro Barcelonu jen a jen dobře.

4. Přestup Trippiera do Newcastlu
S odchodem důležitého člena sestavy se muselo vypořádat Atlético Madrid. Návrat do Premier League si vyžádal Kieran Trippier, upsal se anglickému Newcastlu. "Los Colchoneros" za něho získali 15 milionů eur, což je poměrně výhodný prodej.

Výkony Trippiera navíc nebyly nijak úchvatné, ve 31 letech jeho kariéra spíše uvadala. Jeho odchod byl nejspíše správným řešením. Madridský klub za něj okamžitě získal náhradu, z Valencie přišel obránce Wass(přestupní částka ve výši 2,5 milionů eur). Atlético na této výměně ještě hezky vydělalo.

5. Příchod křídelníka Corony do Sevilly
Ofenzívu značně posilovala také Sevilla. Nejzářivější posilou se stal Jesus Corona, který přišel z Porta za 3,5 milionů eur. Mexický reprezentant strávil v místě svého bývalého působiště 7 úspěšných let, zvláště jeho produktivita byla výborná(během 286 zápasů vstřelil 31 gólů a připsal si 69 asistencí). Pokud si tuto produktivitu udrží i v Seville, tak to bude pro španělský klub skvělou zprávou.

Příchodem Corony posilování útoku Sevilly neskončilo. V závěru přestupového okna klub posílil i Anthony Martial z Manchesteru United (půlroční hostování). Útok Sevilly nyní může být noční můrou soupeřů (Ocampos, Suso, Corona, Mir, En Nesyri, Martial). Boj o titul mezi Sevillou a Realem Madrid může tak být ještě hodně zajímavý.    

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace