Kun Agüero přestupuje do Manchesteru City

Kun Agüero (© as.com)

Jeden z nejdelších letních seriálů končí, Kun Agüero s definitivní platností přestupuje z Atlética do Manchesteru City.

"Už jsem hráčem Manchesteru City. Jsem z klubu i města nadšený. Děkuji za skvělé přivítání," potvrdil argentinský reprezentant na svém Twitteru poté, co se v Anglii podrobil lékařské prohlídce a podepsal smlouvu na pět let.

Citizens museli za třiadvacetiletého útočníka Atlética Madrid zaplatit 45 milionů eur, což byla výše výkupní klauzule zakotvená ve smlouvě. Kun Agüero před několika týdny oznámil svůj úmysl hlavní město Španělska opustit, spekulovalo se o přesunu do Realu Madrid nebo Chelsea, jako vítězná se ale nakonec ukázala nabídka Manchesteru City.

Kun Agüero mění působiště po pěti letech. V roce 2006 přišel do Atlética z Independiente za 23 milionů eur, od té doby nastřílel za červenobílé 100 branek, což ho zařadilo mezi desítku nejlepších klubových kanonýrů.

Argentinský štírek měl velkou zásluhu i na dvou evropských trofejích Atlética, ve finále loňské Evropské ligy přihrál Diegu Forlánovi na vítězný gól, v následném Super Cupu se podílel na skalpu Interu Milán jednou brankou.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace