Kylian Mbappé z levného kraje není, od Realu chce 50 milionů eur ročně

Kylian Mbappé v dresu PSG

V červnu končí francouzskému reprezentačnímu útočníkovi smlouva, což znamená, že už od ledna 2024 Kylian Mbappé mohl o svém budoucím angažmá začít rozmlouvat se zájemci. Mezi nimi se v podstatě pořád dokola objevuje jedno a to samé jméno: Real Madrid. Španělský klub nyní obdržel upřesnění požadavků útočníka PSG. Mbappé požaduje roční plat ve výši 50 milionů eur a podpisový bonus v částce 120 milionů eur.

Všechny indicie ohledně budoucnosti Kyliana Mbappého nasvědčují tomu, že podepíše smlouvu s Realem Madrid. Po sedmi letech, kdy ho Florentino Pérez naháněl, se zdá být o osudu francouzského útočníka rozhodnuto. Ačkoli samotný hráč ani Bílý balet zatím nic neřekli, proslýchá se, že se jejich cesty na konci sezóny opravdu spojí.

Francouzský útočník patří do trojice nejlépe placených fotbalistů světa vedle Cristiana Ronalda a Lionela Messiho a přestože by si měl po přestupu do Realu platově pohoršit, zůstane Mbappé stále královsky zaplacen. Uzavřením sportovně chudé, ale finančně velmi výnosné kapitoly života v PSG si útočník otevře dveře nové. Výměnou za nižší plat se rapidně zvýší šance Mbappého na sportovní úspěchy na klubové scéně.

Kylian Mbappé moc dobře ví, že na něj Real Madrid čeká, ale také tuší, že nedostane ani zdaleka tolik, co nyní vydělává v PSG. Florentino Perez výrazně upustí žilou klubové kase, aby nalákal Francouze do Madridu, ustoupit budou muset ale obě strany.

Francouzský forward tak podle posledních informací upustí od svého platu 72 milionů eur hrubého ročně a spokojí se „pouze“ s 50 miliony eur. Navíc Mbappé požaduje dalších 120 milionů eur jako bonus za podpis smlouvy, které budou de facto kompenzovat rozdíl mezi nynějším a budoucím platem.

Pokud Kylian Mbappé opravdu skončí v Realu Madrid, naruší finanční situaci týmu, jehož platový strop aktuálně drží německý záložník Toni Kross, který vydělává 25 milionů eur hrubého ta sezónu. Francouzský útočník si ale, oproti svým budoucím spoluhráčům, přijde na tučné částky také v rámci příjmů ze svých práv na image, což do této chvíle byl ústupek, jež Real Madrid nebyl ochoten učinit.

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace