Kylian Mbappé zklamán poslední nabídkou ze strany Realu Madrid

Kylian Mbappé v dresu PSG | mairiedelimontfontaine.com

Španělský tisk si všimnul, že po setkání zástupců Kyliana Mbappého a vedení Realu Madrid, zavládlo v okolí francouzského hráče zklamání. Čerstvý španělský mistr požaduje po mladém útočníkovi 50% příjmů z prodeje vlastních práv, to ale od počátku Mbappé odmítá a je překvapen, že požadavek ze strany Realu přišel až nyní.

V minulém týdnu na veřejnost prosákly informace o tom, že je francouzský klub ochoten Mbappému nabídnout smlouvu s platem ve výši 50 milionů eur a bonusem 100 milionů eur při podpisu smlouvy. Real Madrid se snaží zdánlivě nedostižitelné nabídce konkurovat svou čtvrtou a podle slov svých zástupců také poslední nabídkou. 180 milionů eur „na ruku“ při podpisu smlouvy, roční plat ve výši 40 milionů eur a, příchází háček, 50% podíl z příjmů z prodeje image Kyliana Mbappého.

A právě poslední podmínka, je největším problémem. Možná snad ani ne kvůli procentu, na kterém by se obě strany mohly snažit dohodnout, ale zejména proto, že se Mbappého zástupci o ní dozvěděli až nyní, po více než roku a půl jednání. Real Madrid ovšem svůj požadavek považuje za zcela legitimní, stojí si za ním důsledně od roku 2000, kdy předsednictví klubu převzal Florentino Pérez. Od té doby, počínaje podpisem smlouvy, všichni hráči klubu odevzdávají 50% příjmů ze své vlastní reklamy.

Tento požadavek ovšem výrazně míchá kartami na stole. Roční reklamní příjem Mbappého se pohybuje okolo 40 milionů eur, ale očekává se, že v příštím roce si přijde až na 70 milionů eur. EA Sports, Nike a Hublot patří mezi Mbappého nejvýraznější sponzory a s nadcházejícím MS v Kataru se očekává, že zájem o francouzského reprezentanta se před koncem roku ještě znásobí.

Mbappého budoucnost se tak opět zahaluje do mlhy a přestup do Realu Madrid, který se ještě před několika měsíci bral jako hotový a čekalo se na oficiální potvrzení, se nyní začíná komplikovat. Hráč se k situaci odmítá blíže vyjádřit, ale pravdou je, že sezóna se mílovými kroky blíží svému konci a hráč společně se svými agenty musí začít intenzivněji řešit to, v jakém klubu chce od příští sezóny hrát.

Další aktuální novinky o Realu Madrid a exkluzivní články najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace