La Liga chce trestat provokativní oslavy i simulace

Oslava Gerarda Piquého (© marca.es)

Vedení La Ligy oznámilo úpravu disciplinárního systému. Nově bude moci trestat některé prohřešky, aniž by byly uvedeny v oficiálním zápise o utkání.

Konkrétně jde o provokativní oslavy a evidentně nasimulované pády. La Liga to uvedla ve včerejším prohlášení. Změny přicházejí jen několik dní poté, co Gerard Piqué oslavil gól v derby na půdě Espanyolu ukazováčkem přiloženým před ústa, čímž naznačoval domácím fanouškům, aby ztichli. Zatímco obránce Barcelony ještě trestu unikne, jeho případný následovník by se mohl dostat do problémů.

"La Liga podporuje a brání sportovní hodnoty, jakými jsou respekt, spolupráce, týmová hra či sociální zodpovědnost, proto bude disciplinární komisi ohlašovat případy, které tomu budou odporovat," stojí v prohlášení. "Zejména chování, které provokuje k nevraživosti fanoušků a narušuje tak sportovního ducha."

"Evidentní simulace a provokativní oslavy, které mohou vyvolat napětí, byly touto ligou vždy odmítány. Proto se jimi bude zabývat disciplinární komise i v případě, že nebudou uvedeny v zápise o utkání, aby mohla uložit přiměřené tresty," dodává La Liga. Vedení soutěže však nespecifikovalo, o jaký druh trestů půjde.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace