La Liga chce zavést asymetrický rozpis

Camp Nou (© as.com)

Prezident La Ligy Javier Tebas se chystá Španělskému fotbalovému svazu navrhnout změnu při skládání rozpisu sezónu.

V La Lize platí, že rozpis druhé polovinu ligového ročníku zrcadlově kopíruje tu první, což chce Tebas změnit. Mužstva, která se tak střetnou v prvním kole, by na sebe nenarazila znovu ve dvacátém (prvním v odvetné části), ale například v posledním.

Změna, která by se týkala Primery i Segundy, by přinesla několik výhod. Například možnost, aby tým hrál více než dva domácí zápasy za sebou, což by mohlo ulevit od cestování zástupcům v evropských pohárech, ale také volnější ruku, pokud jde o hledání termínů nejatraktivnějších duelů v čele s El Clásicem a městskými derby.

La Liga je jednou z mála soutěží, která ještě na asymetrický model kalendáře nepřešla a stále se drží formátu, který byl zaveden v 50. letech. Pokud se odhodlá ke změně, napodobí Premier League, Bundesligu či Ligue 1. Jedním z mála zásahů vedení La Ligy do rozpisu představuje již zmíněné El Clásico. Právě na přání La Ligy se v uplynulém ročníku hrálo o Vánocích, jenže to kvůli symetrickému rozpisu znamenalo, že se odveta hrála příliš pozdě - až v závěru ligy, kdy už bylo o titulu rozhodnuto.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace