La Liga leží Pedrimu u nohou, Barca má nástupce Iniesty

Znovu se potvrdilo, jaký klenot má Barcelona ve svém týmu. Pedri, vítěz presstižní ceny Golden Boy pro nejlepšího fotbalového hráče do 21 let, kterého ve víkendovém utkání Barcelony proti Atléticu Bilbao bylo plné hřiště, odehrál skvělý zápas, fanoušky nechal beze slov a trenér Xavi jen zářil.

Hodně mi připomíná Andrése Iniestu, je to doslova zázrak. Co se týče velikosti jeho talentu, neviděl jsem na světě hráče jako on,“ ohodnotil nejen víkendový výkon Pedriho trenér Xavi Hernández. Přirovnání mladého hráče k legendě Barcelony je ambiciózí, ovšem je pravdou, že rodák z Kanárských ostrovů je nezastavitelný.

 

Barcelona ve víkendovém utkání Bilbau nadělila hned čtyři góly a pomstila se za vyřazení ze španělského poháru. Přesto, že neskončil na seznamu úspěšných střelců, Pedri odehrál jeden ze svých nejlepších zápasů. „Na svém postu je nejlepší na světě. Je vynikající. Nikdo jiný se mu nevyrovná,“ potvrdil Xavi. Trenérův obdiv vůči mladému hráči roste s každým dalším zápasem. A po likvidaci Atlética Bilbao jej Xavi neváhal přirovnat k Iniestovi.

 

Navzdory mnoha odlišnostem oba hráče spojuje výsadní přehled o hře a její pochopení, úžasná lehkost při hře pod tlakem, mimořádna kreativita, všestrannost, inteligence, úchvatný driblink, obdovuhodná schopnost vedení míče, obratnost a talent pro hru na malém prostoru nebo skvěle načasované přihrávky.

 

Pedrimu je teprve devatenáct let a v Barceloně působí druhým rokem, ale už se stal nedílnou součástí týmu a také důležitým článkem reprezentace. V utkání proti Atéticu Bilbao zvedl fanoušky ze židlí hned několikrát. Přihrávkou na Balenziagu nebo zpětným pasem na Dembelého, po celý zápas předváděl perfektní kombinační hru, kterou dokázal propojit útočnou a obrannou řadu Barcy. Hledal volné hráče, řídil hru, rozdával míče, dribloval.

 

Pedri zaznamenal 108 dotyků s míčem z toho 92 přihrávek. Skvělý výkon mladého hráče nebyl žádným překvapením. Úroveň Pedriho zápas od zápasu stoupá. Andrés Iniesta je považován za jednho z nejlepších záložníků historie, který se zapsal do análů Barcelony i národního týmu. Nyní si je Xavi jist, že Barcelona má hráče, který převezme jeho odkaz. Pedri ale není jen na cestě k tomu, aby byl jako Iniesta, on už je ve stejném věku lepší.

 

V devatenácti byl i Iniesta druhým rokem hráčem Barcelony, jeho pobyt na hřišti byl ale velice sporadický. Iniesta v prvním dvou sezónách v dresu blaugrana odehrál 26 utkání, Pedri hned ve své první sezóně v Barceloně nastoupil do dvaapadesáti utkání. Iniesta ve svých začátcích v Barceloně nezískal žádnou trofej, kdežto Pedri už nad hlavu pozvedl trofej pro vítěze španělského poháru. Také v reprezentačním dresu Pedri Iniestu předběhl, debutoval v osmnácti letech, Andrés Iniesta až v jednadvaceti. Pedriho hvězda v Barceloně zatím stoupá strmě nahoru, uvidíme, kde až se zastaví.

 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace