La Liga má na programe "portugalské derby"

Zápas v Madride sa hrá v nedeľu večer (© futboldelujo.com)

Celkovo dvadsaťpäť futbalistov z Portugalska behá po zelených trávnikoch najvyššej španielskej futbalovej súťaže. Žiadne iné mužstvo ako Real Madrid a Deportivo La Coruňa však nemá vo svojom kádri viac ako dvoch hráčov z tejto krajiny...

Zápas na Santiago Bernabéu, ktorého výkop je naplánovaný na nedeľu 30. septembra o 19:50 hod., bude zaujímavý aj týmto faktom. Na strane domácich by sme zo susedného Portugalska našli štyroch futbalistov. Sú to Ricardo Carvalho, Pepe, Fábio Coentrao a Cristiano Ronaldo. V hosťujúcom tíme je ich dokonca osem a to Tiago Pinto, Roderick Miranda, Zé Castro, Diogo Salomao, André Santos, Bruno Gama, Pizzi a Nélson Oliveira. V celkovom počte ide teda o takmer presnú polovicu hráčov hrajúcich Primera División. Z dvadsiatich piatich futbalistov je rovných dvanásť v kádroch Realu Madrid a Deportiva La Coruňa.

Ďaľšou zaujímavosťou stretnutia na Santiago Bernabéu je fakt, že všetkých dvanástich hráčov, ktorí v nedeľu večer proti sebe nastúpia, zastupuje agent menom Jorge Mendes. Tento muž patrí medzi najvplyvnejších futbalových agentov na svete a vedie spoločnosť menom Gestifute, ktorá bola založená v roku 1996. Medzi jeho klientov patrí taktiež José Mourinho, či Radamel Falcao.

Sílvio, Tiago (Atlético Madrid), Simao Sabrosa, Rui Fonte (Espanyol Barcelona), Joao Pereira, Ricardo Costa (FC Valencia), Salvador Agra, Nélson (Real Betis Sevilla), Duda, Eliseu (FC Málaga), Hélder Postiga (Real Zaragoza), Henrique Sereno (Real Valladolid), José Nunes (RCD Mallorca)..., to je zoznam zostávajúcich trinástich futbalistov z Portugalska, hrajúcich La Ligu.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace