La Liga má vlastní hymnu. Bude znít před každým zápasem

Orchestr v Abbey Road (© marca.es)

La Liga na oficiální webové stránce odtajnila novou hymnu soutěže, která bude po vzoru Ligy mistrů znít před každým zápasem Primery a Segundy.

Hudbu složil Lucas Vidal, 35letý španělský skladatel, který se může pochlubit cenou Emmy a je podepsán i pod filmy Rychle a zběsile 2 či Havran.

Hymna nese název Los latidos del futuro (Tlukot budoucnosti), je dlouhá 3 minuty a 40 vteřin a kromě potlesku fanoušků je v ní použit také nahraný tlukot srdce devadesáti (La Liga slaví 90. výročí) ještě nenarozených miminek. Celkově se na ní podílelo 130 muzikantů z 20 zemí. České fanoušky potěší fakt, že sborová část byla realizována v pražském Smecky Music Studios. Orchestr se prozměnu vydal do slavného studia Abbey Road v Londýně.

"Dnes vám představujeme něco zásadního pro La Ligu. Hymna rozdělí naši historii na předtím a potom. Jde o epickou skladbu, která je sjednocující, rozeznatelná a všichni fanoušci se s ní mohou ztotožnit. Gratuluji, Lucasi, k nadčasovosti, které jste dosáhl," řekl prezident La Ligy Javier Tebas.

Poslechněte si hymnu La Ligy:

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace