La Liga po polovině sezóny: Nezastavitelný Real, trápení velkých favoritů nebo nečekaná jízda Vallecana

Benzema byl v roce 2021 k nezastavení

Primera División se nachází ve své polovině. Co tato podzimní část aktuálního ročníku přinesla? Real je suverénní a kráčí si pro další titul. Barcelona či Atlético jsou velice nevyrovnaní, čeká je tuhý boj o TOP 4. Překvapivé je 4. místo Raya Vallecana. Nováček soutěže si vede rozhodně nad očekávání.

Real Madrid míří za dalším titulem

Souboj o titul v minulé sezoně? Velmi napínavý souboj, mezi Atléticem a Realem rozhodovalo až poslední kolo. Šampiony s nakonec stali "Atleti". Pro Atlético to byla velká věc, dosáhli na první titul po 8 letech.

V této sezoně to ovšem tak vyrovnaný souboj nebude. Obhájce titulu i Barcelona doplácí na nevyrovnanou výkonnost. Oslabené konkurence skvěle využívá Real Madrid, který je v tomto ročníku velmi dominantní. Lídr soutěže se vyhřívá na 1. místě s náskokem 8 bodů na druhou Sevillu. Bílému baletu skvěle vyšla výměna stoperské dvojice (Militao s Alabou dokázali nahradit Ramose s Varanem).
V útoku řádí produktivní Benzema. Herní procitnutí zažívá Vinícius Junior. Velkým pozitivem byl také návrat Carla Ancelottiho na lavičku Realu. Pokud Benzemu a spol. nepostihne nějaký razantní výkonnostní pád, tak by jim titul již neměl uniknout.

Slabší sezóna v podání Atletica i Barcelony

Titul Atlética byl v minulém ročníku rozhodně překvapivý. Mužstvo kouče Simeona mělo nejvyrovnanější výkonnost, tahounem týmu byl produktivní Suarez. Zkušený útočník se stal posilou madridského celku těsně před sezónou, Barcelonu opustil jako nepotřebný hráč. Madridský celek také dokonale využil slabší sezóny Realu či Barcelony. Ani pro jednoho z těchto velkoklubů to nebyla příliš úspěšná sezóna.

Letním odchodem Lionela Messiho se započala nová éra Barcelony. Klub se ho musel zbavit z důvodu špatné finanční situace. Zelenou k odchodu taktéž dostal Griezmann či Royal. I ztráta těchto hráčů byla razantním oslabením sestavy. Kvalita mužstva už nebyla taková, propad výkonnosti byl pravděpodobný.
Pod vedením kouče Koemana to však bylo horší než se očekávalo, proto ho v závěru roku nahradil legendární Xavi. Barcelonu však i nadále trápily nevyrovnané výkony, její pozice v tabulce tak není vůbec dobrá. Po 19. kole se nachází na 7. místě. Bude mít co dělat, aby se vůbec umístila v TOP 4. Na vyšší umístění postrádá lepší kvalitu.

Nováček ligy si vede nečekaně dobře

Rayo Vallecano se do elitní soutěže vrátilo po 2 letech, naposledy ji hrálo v sezóně 2018/19. Předsezónní ambicí mužstva byla záchrana a udržení se v lize. V první polovině sezóny však tento klub naprosto šokoval. Nováček ligy se aktuálně nachází na výborném 4. místě a může zabojovat o účast v evropských pohárech. Během 19 zápasů získalo 30 bodů, španělský celek si připsal i skalp Barcelony. Výsledková stagnace nejspíše přijde, ale už teď je to pro Vallecano velmi úspěšná sezóna.    

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace