La Liga po roce. Kdo získal a kdo ztratil?

Valencia je skokanem roku (© marca.es)

Letošní ročník La Ligy je přesně v polovině. Jak vypadá současná tabulka v porovnání s tou z půle loňského vydání soutěže?

Srovnání pořadí ukazuje, že rok je i ve fotbale velmi dlouhá doba, během které se leccos změní. Kdo jsou vítězové a poražení uplynulého roku?

Největší skok zaznamenala Valencia, která si polepšila o plných 18 bodů. Vloni bojovala o záchranu, letos je jedním z hlavních favoritů na postup do Ligy mistrů. Aktualní lídr z Barcelony zaznamenal přísun deseti bodů, druhé Atlético sedmi a Leganés si užívá Primeru ještě více než v premiérové sezóně, konkrétně o šest bodů.

V poli poražených najdeme Las Palmas s úbytkem 14 bodů. Sevilla se musí spokojit s o 13 bodů chudším ziskem, Real Sociedad si pohoršil o 12 bodů a trápící se Real Madrid o 11.

Zajímavostí je, že vloni poslední trojice Sporting, Granada a Osasuna na svém osudu ve druhé polovině soutěže nic nezměnila a sestoupila. Pokud by se historie opakovala, čekal by letos Černý Petr na Deportivo, Málagu a Las Palmas.

Porovnání loňské tabulky po 19. kole (vlevo) a letošní (vpravo):

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace