La Liga se přesouvá na PlayStation. Skuteční fotbalisté si to rozdají ve třídenním turnaji

Ibai Llanos (© marca.es)

La Liga má sice kvůli koronaviru nucenou pauzu, přesto ji fanoušci budou moci o víkendu sledovat. A to ve virtuální podobě.

Sevillské derby ve hře FIFA 20 mezi Sergiem Reguilónem s Borjou Iglesiasem totiž sledovalo 62 tisíc příznivců (Borja Iglesias zvítězil 6-5), proto dostal Ibai Llanos, španělský komentátor esportů, nápad, že by uspořádal turnaj, ve kterém by měl zastoupení každý klub Primera División.

Reakce byly pozitivní a během jediného dne všechny celky oznámily jméno fotbalisty, který je bude reprezentovat. Startovní listina tak čítala následující jména Barcelona: Sergi Roberto (Barcelona), Marco Asensio (Real Madrid), Sergio Reguilon (Sevilla),  Adnan Januzaj (Real Sociedad), Jason Remeseiro (Getafe), Marcos Llorente (Atlético), Carlos Soler (Valencia), Manu Morlanes (Villarreal), Jose Antonio Martinez (Granada), Gorka Guruzeta (Athletic), Rubén García (Osasuna), Borja Iglesias (Betis), Carlos Clerc (Levante), Lucas Pérez (Alavés), Pedro Porro (Valladolid), Edu Expósito (Eibar), Kévin Vázquez (Celta Vigo), Álex Pozo (Mallorca), Aitor Ruibal (Leganés) a Adrián Embarba (Espanyol).

Na poslední chvíli se odhlásil Pozo, neboť Mallorca má uzavřenou exkluzivní smlouvu s konkureční fotbalovou sérií PES. Utkání mezi zbylými 19 kluby budou mít formu play-off, které se odehraje od pátku do neděle.

Výtěžek celého turnaje, jehož průběh lze zdarma sledovat na Twitchi, půjde na boj proti koronaviru, který si ve Španělsku vyžádal už více než tisíc obětí. Podporu akci vyjádřilo i vedení La Ligy, které o ní informuje na své oficiální webové stránce.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace