La Liga už podle IFFHS není nejsilnější na světě, o prvenství přišla po devíti letech

Radost hráčů Manchesteru City (© as.com)

Mezinárodní federace fotbalových historiků a statistiků (IFFHS) vydala tradiční žebříček síly fotbalových lig. Ten po dlouhé době nepotěší fanoušky španělské soutěže.

La Liga totiž po devíti letech přišla o první místo a propadla se na třetí. Od roku 2010 do roku 2018 žebříčku devětkrát v řadě dominovala.

Nejsilnější domácí soutěží je za rok 2019 anglické Premier League, což se jí povedlo poprvé od roku 2009. Podepsaly se pod to zejména úspěšné výsledky Liverpoolu, Tottenhamu a Manchesteru City.

Druhý post patří překvapivě brazilské Sérii A, čtvrtý italské Serii A a pátá pozice je vyhrazena kolumbijské lize. Následují soutěže Portugalska, Francie, Nizozemska, Argentiny a elitní desítku uzavírá německá Bundesliga.

IFFHS sestavuje žebříček od roku 1991. Nejvíce triumfy se může pochlubit La Liga (13), za níž se seřadily Serie A (9) a Premier League (6).

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace