La Ligu opustili tři z pěti nejlepších střelců

Odchod hvězd pokračuje (© marca.es)

Už to nelze považovat za překvapení nebo nový jev, neboť už jde o standardní pohyby. La Ligu opouštějí hvězdy, které míří za lepšími finančními podmínkami do zahraničí.

Radamel Falcao, Álvaro Negredo a Roberto Soldado vstřelili v uplynulém ročníku Primera División celkem 77 branek a obsadili v tabulce střelců třetí až páté místo. V nadcházející sezóně už ve Španělsku působit nebudou.

El Tigre přestoupil za miliony do Monaca, Negredo si vybral City a Soldado je čerstvou posilou Tottenhamu. Když k tomu připočteme odchody Llorenteho, Higuaína, Navase, Iaga Aspase či Abdela, je jasné, že La Liga přišla o velkou porci talentu a gólů.

Ale taková je realita. Španělské kluby musejí prodávat. A protože celky z Anglie, Francie nebo Itálie nemají problém položit na stůl částky, o kterých si účastníci Primery mohou nechat jen zdát, je většina velkých přestupů směrem ven. Výjimku tvoří jen Real Madrid a Barcelona. Uškodí to kvalitě La Ligy, nebo se na fotbalovém nebi objeví nové hvězdy z nekonečné zásobárny španělských talentů?

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace