La Ligu trápí úbytek gólů a remízy 0-0

Výsledkem 0-0 končí zápasy v letošní Primeře nejčastěji (© marca.es)

Špatná zpráva pro atraktitivu La Ligy. V dosavadním průběhu letošního ročníku se snížil počet vstřelených branek a přibylo remíz 0-0.

Primera División má v obou ohledech nejhorší čísla napříč špičkovými evropskými soutěžemi. Ze 110 odehraných utkání skončilo hned 16 bez branek, což je vůbec nejčastější výsledek, dalších 25 střetnutí rozhodla jediná trefa. Průměrně diváci vidí 2,5 gólu na zápas.

Německá Bundesliga se může pochlubit průměrem 3,14 branky na zápas a pouze čtyřmi výsledky 0-0 ze 108 střetnutí. Anglická Premier League nabízí rovné 3 góly na 90 minut a bez branky se rozešli soupeři za 109 mačů devětkrát. Francouzská Ligue 1 zaznamenala za 130 utkání 8 remíz 0-0, to vše při průměru 2,58 branek na zápas. Serie A, italská liga, má odehráno 100 zápasů s 12 remízami 0-0 a gólovým průměrem 2,9.

V celém loňském ročníku Primery svítil na ukazateli skóre po 90 minutách stav 0-0 celkem 27krát a průměrně padlo 2,7 branek na zápas. Po jedenácti odehraných kolech statistici napočítali osm bezgólových remíz, tedy přesně polovinu letošní cifry.

Jedinými účastníky Primery 2011/2012, kteří za 11 odehraných kol ještě neremizovali 0-0, jsou Athletic a Valencia. Naopak Racing a Sevilla této statistice dominují, oba celky nabídly bezgólovou nudu hned čtyřikrát.

Velký je i rozdíl ve střelecké potenci jednotlivých týmů. Zatímco Real Madrid a Barcelona daly dohromady už 73 branek, nováček z Granady má na kontě pouhé čtyři...

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace