La Roja se na Konfederačním poháru střetne s Uruguayí, Tahiti a africkým mistrem

Cafú s balónem Cafusa (© as.com)

Dnes byl rozlosován devátý ročník Konfederačního poháru, kterého se zúčastní také Španělsko.

A los byl k úřadujícím mistrům světa i Evropy vstřícný. La Roja se ve skupině B střetne s Uruguayí, Tahiti a africkým mistrem, který bude znám 10. února. Skupina A je složena z Brazílie, Itálie, Mexika a Japonska.

Turnaj se v Brazílii uskuteční mezi 15. a 30. červnem příštího roku a bude sloužit jako zkouška před mistrovstvím světa, které stejná země hostí v létě 2014.

Španělsko nejprve vyzve Uruguay, a to 16. června v Recife. O čtyři dny později poměří v Riu de Janeiru síly s Tahiti a pouť základní skupinou zakončí 23. června ve Fortaleze proti africkému mistrovi. První dva celky každé skupiny postoupí do semifinále, finále pak bude hostit slavný stadion Maracaná.

Na slavnostním ceremoniálu byl také představen balón, s nímž se bude hrát. Míč, který odtajnil legendární Cafú, byl pojmenován Cafusa. Jde o první písmena slov CArnaval, FUtebol a SAmba, tedy tři vášně Brazilců.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace