La Roja vstoupila do Mistrovství světa v Kataru exhibicí s Kostarikou

La Roja slaví gól v brance Kostariky

Španělský národní tým nemohl světový šampionát v Kataru zahájit lépe. Konečným skóre 7:0 dosáhl na svůj historicky nejlepší výsledek na Mistrovství světa. Svého soupeře navíc od první minuty zcela přesvědčivě přehrával a nenechal se zaskočit strašákem papírového slabšího soupeře, kterého by mohl podcenit.

Španělsko se v prvním utkáání na Mistrovství světa v Kataru ukázalo v nejlepším možném světle. Bezvadná hra plná osobitosti a dovedností před brankou soupeře. La Roja vkročila na červený koberec a drzým přístupem odehnala strašáky prvních utkání. První varování přislo s Messiho Argentinou, druhé s Neuerovým Německem. La Roja ale žádnou další senzaci nepřipustila. První body v tabulce jsou rozdány a Španělsko na sebe může být hrdé.

Utkání s Kostarikou mělo hned několik protagonistů. Kostarika velmi záhy zjistila, že bude dnes večer hrát druhé housle, naopak ve španělské reprezentaci si svých pět minut slávy užili téměř všichni. Kamkoliv se oko diváka během devadesáti minut podívalo, tak bylo Španělsko s míčem u nohou.

Národní tým se dokázal oprostit od hrůzných úvodních utkání světových šampionátů, kterých zažila La Roja mnoho. Od honduraského zámku na Mestalle přes nigerijskou výhru až po prohru se Švýcary. Některé z nešťastných utkání si jistě pamatuje Busquets nebo Jordi Alba, na opačné straně vah jsou pak draví mladíci Gavi s Pedrim, kteří teprve na největší úspěchy čekají.

V úvodních duelech bývají zpravidla týmy svázané a nikdo nechce udělat špatný krok. Argentina a Německo o tom něco mohou povídat. Nic z toho se ale neobjevilo u Španělska, které předvedlo sebevědomý fotbal od samého začátku. Jako první popustil uzdu své fantazii Pedri, který naservíroval Dani Olmovi přihrávku na úvodní branku. Než se z ní Kostarika a Keylor Navas v brance stihli oklepat, už se v síti třepaly další dva míče, jednou z kopačky Asensia, podruhé od Torrese.

Španělskému týmu fungovalo všechno, od nátlaku na soupeře přes první dotyk s míčem až po samotné zakončení. Od roku 1934, kdy se La Roja prosadila během jednoho poločasu třikrát proti Brazílii se ještě nikdy nestalo, že by byli Španělé tak produktivní.

Uragán neustal ani po přestávce, kdy se postupně trefil Torres a Gavi. S pohodlným náskokem pěti branek na soupeře, který si nevěděl rady, se rozhodl trenér Luis Enrique pošetřit některé hráče. I střídající hráči ale velmi rychle naskočili do rozjetého vlaku a pro Kostariku již tak hrozivé skóre upravili na konečných 7:0 Morata se Solerem.

 

Španělsko - Kostarika 7:0

11.min Dani Olmo 21.min Marco Asensio 31min. Ferran Torres 54.min Ferran Torres 74.min Gavi 90.min Carlos Soler 90+2.min Alvaro Morata

 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace