Lamine Yamal předvádí kousky, které v jeho věku nedokázal ani Messi

Lamine Yamal v ligovém utkání Barcelony

Trenéři, kteří měli tu čest pracovat s vycházející hvězdou španělského fotbalu, Lamine Yamalem, se shodují na tom, že má reprezentace v týmu hráče s předpoklady génia. Mladý teenager předvádí kousky, které v jeho věku neviděli ani u Messiho, a pokud bude ve svém vývoji pracovat, můžeme se těšit na novou hvězdu světového fotbalu.

Lamine Yamal se vždy tlačil a hnal dopředu. V pátek v Gruzii se ve svých 16 letech a 57 dnech stal nejmladším hráčem, který během svého debutu v národním dresu vstřelil branku, což neuniklo celosvětovému ohlasu. Pro mladíka, který v sedmi letech přišel do Barcelony, se stalo denním chlebem to, že pomalu stoupá vzhůru a zanechává za sebou výrazně starší spoluhráče.

Mladý útočník Barcy předbíhá svou dobu, láme rekordy a podle mnoha trenérů, kteří měli možnost s hráčem pracovat, má Lamine Yamal obrovský talent, předvádí genialitu a už od malička na hřišti předvádí věci, které nikdo ještě neviděl.

Pořád se bavíme o velmi mladém hráči, který podle oficiálních zápisů odehrál ve své kariéře více zápasů v sedmičkovém fotbale než v klasickém. Za Barcelonu nastoupil do 151 utkání, zatímco na velkém hřišti odehrál zatím 98 zápasů. K nim musíme připočítat také 22 utkání napříč různými kategoriemi reprezentačních úrovní.

Do Barcelony přišel Lamine Yamal v sedmi letech v sezóně 2014/15. Do té doby hrál za La Torretu, kde ho trénoval Inocente Diez. „Seznámil jsem se s ním, kdy mu byly asi čtyři roky. V té době pochopitelně nevíte, jestli bude hráč dobrý, ale pamatuji si, že jsem mu musel říkat, aby přihrával ostatním dětem. Lamine měl balón přišitý k noze.“

Po svém příchodu mezi benjamínky Barcelony začal Lamine Yamal stoupat strmě nahoru, k překvapení svých trenérů. Jordi Roura, bývalý asistent Pepa Guardioly byl v té době koordinátorem mládežnického systému Barcelony. „Lhal bych, kdybych řekl, že jsem od první chvíle věděl, že z něj bude hvězda. Když je hráč mladý, nevíte, co z něj bude. Co mi ale bylo jasné je to, že ho prostě v klubu musíme podepsat.“

Podobný názor na něj měl také trenér kategorie kadetů, Ivan Carrasca. „Lamine je nejlepší hráč, kterého jsem trénoval. Je to přirozený talent, vymýšlí věci, které nikdo jiný ještě neviděl. Má obrovský talent pro fotbal. Kromě gólů a techniky byla úžasná také jeho schopnost nacházet si volný prostor, což je v jeho věku neslýchané.

Pokrok Lamine Yamala v kategorii kadetů byl tak velkolepý, že se s ním klub rozhodl podniknout nevídaný hazard a přesunul jej do A týmu juvenil, což se nikomu před ním nepovedlo. Dokonce ani Messimu. A sázka na mladého Yamala vyšla lépe, než trenéři očekávali. Lamine nastoupil do 23 utkání, vstřelil ve hře s o mnoho staršími protihráči sedm branek, a otevřel si dveře nejdříve do rezervního a posléze do A týmu Barcelony. Vše ostatní už je známá historie, výborné výkony v dresu katalánského klubu, pozvánka do reprezentace a nezapomenutelný debut.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace