Laporta připravuje kandidaturu. Rád by přivedl zpět Guardiolu

Joan Laporta (© marca.es)

Joan Laporta potvrdil, že se chystá kandidovat na prezidenta Barcelony ve volbách, které se budou konat příští rok.

Sedmapadesátiletý právník už má ze stejné funkce bohaté zkušenosti, zastával ji mezi roky 2003 a 2010.

"Pracuji na kandidatuře. Už jsem byl prezidentem Barcelony a rád bych v klubu znovu pracoval. Stále v něm jsou hráči, které jsem už jako prezident měl. Musí se ale změnit obraz Barcelony, protože ten z posledních let není takový, jaký si přejeme," uvedl Laporta a doplnil, že by se mu líbil návrat Pepa Guardiola - se 14 získanými trofejemi nejúspěšnějšího kouče v historii Katalánců - na lavičku. 

"Guardiolův návrat by se mi líbil, ale teď je v (Manchesteru) City a rozhodnout se musí sám Pep. Je ikonou Barcelony a mnoho fanoušků by bylo rádo, kdyby tým opět trénoval. Až přijde správná chvíle, osobně si promluvím s tím, kdo by se podle nás měl stát koučem Barcelony od roku 2021."

Dalším skloňovaným jménem je Xavi Hernández. "V roce 2021 bude v týmu ještě mnoho hráčů, s nimiž Xavi hrál. Musel by sám poznat, jestli je připraven trénovat bývalé spoluhráče, což není snadné. V každém případě je Xavi člověk, který fotbalem žije a hodně o něm ví. Rozhodne se správně. Dříve či později Barcelonu trénovat bude," řekl Laporta.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace