Laporta u soudu útočil na Real Madrid, Čeferina i Tebase

Joan Laporta, prezident Barcelony @infobae.com

Prezident Barcelony, Joan Laporta, se dva měsíce po vypuknutí kauzy Negreira postavil čelem před veřejnost, aby podal vysvětlení ohledně plateb místopředsedovi komise rozhodčích. Svého prostoru ale využil spíše k tomu, aby napadl kohokoli, kdo s kauzou měl co dočinění nebo o ní v médiích mluvil.

Velmi útočně se v pondělním proslovu prezentoval Joan Laporta, prezident Barcelony. Na místo obhajoby klubu, případně vysvětlení kauzy Negreira, se Laporta pořádně obul do jednoho z mála klubů, který se v celém případě nepostavil proti Barcelony, Realu Madrid. Bílý balet nazval klubem režimu, který po dlouhá desetiletí užíval přízně rozhodčích a zároveň varoval všechny, aby dali od kauz Negreira ruce pryč.

Po sedmdesát byli lidé, kteří jmenovali ty, kdo měli na hřišti rozdělovat spravedlnost, bývalí partneři, bývalí hráči nebo bývalí manažeři Realu Madrid. V některých případech všichni najednou. Proč tento klub nyní přišel a řekl, že se cítí ukřivděn,“ pustil se do svého ligového soupeře Joan Laporta.

Prezident španělské fotbalové ligy, Tebas, byl velmi neprofesionální. Přispěl k dokumentaci případu údaji, které byly chybné a žádám ho, aby se svými proslovy skončil. Nepomáhá to soutěži, kterou zastupuje a potvrzuje to hypotézu, že je jedním z podněcovatelů kauzy. Přál bych si, aby mi zavolal,“ pokračoval prezident Barcelony.

Několikrát se ohradil proti kritice, informacím a názorům, které zazněly v posledních dvou měsících, a pohrozil žalobami u soudu. „Morální škody jsou podstatné. Podnikáme právní kroky na obranu cti klubu. Budeme tak činit i nadále. Budeme se domáhat náhrady škody. Ty se dají ekonomicky vyčíslit a mohou dosahovat astronomických částek,“ varoval všechny zúčastněné Joan Laporta.

Prezident Laporta nicméně také poděkoval celé řadě orgánů, které v kauze našlapují opatrně a čkejí na patřičné důkazy.Jsou lidé, kteří se zachovali obezřetně a zodpovědně. Jak to jejich postavení vyžaduje. Například prezident RFEF a CSDm pan Rubiales a pan Franco. Ti se nepřipojili ke kolektivnímu lynčování bez řádného soudu a já jsem jim za jejich postoj vděčný. Tato kampaň se odehrává v okamžiku, kdy Barcelona pracuje na novém formátu evropské soutěže. Jsem přesvědčen, že k žádnému odsouzení Barcelony nedojde. Pro klub naší úrovně by to bylo bezprecedentní a UEFA ví, že nyní sleduje jen pochybnou hypotézu.

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace