Leganés oslaví 90 let návratem k "italským" dresům

"Italské" dresy Leganésu (© marca.es)

Pro Leganés je letošní sezóna jubilejní, klub slaví 90 let od založení a při té příležitosti připravil speciální sadu dresů.

První utkání v nich odehraje dnes proti Eibaru. "V devadesáti se nemůžete cítit lépe," zní slogan, kterým Leganés novinku oznámil.

Dresy budou "italské", tedy v barvách této země - bílé, červené a zelené. Nejde však o poctu samotné Itálii, nýbrž o návrat k dávné historii, konkrétně roku 1930. Leganés byl sice založen již o dva roky dříve, jenže během této doby neměl na dresu žádný znak.

Ten byl vytvořen právě až v roce 1930 a byl vyveden v bílé, červené a zelené, čemuž se přizpůsobily i dresy, které vystřídaly dosavadní modročervené. S současné modrobílé kombinaci nastupuje Leganés od roku 1954.

Fanoušky historické dresy nadchly, v hlasování na oficiální webové stránce La Ligy dokonce byly zvoleny jako ty vůbec nejhezčí v letošním ročníku soutěže.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace