Leganés udělí vítězi svého turnaje Zlatou okurku

Kdo získá první Zlatou okurku? (© as.com)

Jestli nějaký klub bere fotbalový svět s nadhledem, pak je to bezpochyby Leganés. Madridský klub udělí vítězi turnaje, který pořádá, netradiční cenu.

Devětatřicáté vydání jednozápasového turnaje Villa de Leganés, v němž bude příští sobotu na stadionu Butarque domácím soupeřem nováček La Ligy Rayo Vallecano, ozvláštní trofej Pepino d'or (Zlatá okurka). Leganés zveřejnil její podobu na svém twitterovému účtu.

Cena odkazuje nejen na přezdívku Leganésu Pepineros (Pěstitelé okurek), ale také paroduje Ballon d'or (Zlatý míč), nejprestižnější individuální trofej, kterou každoročně uděluje magazín France Football. Smutnit nebude ani poražený, jehož náladu zlepší Pepino d'plat (Stříbrná okurka).

Leganés je klubem z oblasti Madridu, jenž před dvěma roky vybojoval historický postup do La Ligy. Sezóna 2018/2019 bude pro Okurky třetí v nejvyšší soutěži. Skromný celek je známý svým smyslem pro humor, na každý domácí zápas zve například fanoušky letákem, který vtipně komentuje dané střetnutí, nejčastěji na základě přezdívky soupeře.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace