Lendoiro vyčkává

Augusto César Lendoiro (©google.com)

Osmi hráčům Deportiva La Coruňa skončí 30.června 2011 v klubu smlouva. Jsou to Manuel Pablo, Lopo, Antonio Tomás, Juan Rodríguez, Adrián, Juca, Desmarets a Manu. Pět z nich patří k pravidelným členům základní sestavy trenéra Miguela Ángela Lotiny.

Ten mimochodem rovněž dojíždí platný kontrakt. Vedení již zahájilo jakési formální kontakty s některými hráči, ovšem nebylo to nic zásadního. Jednou z hlavních příčin, proč se prezident Augusto César Lendoiro nepustil s větší vervou do nepříjemného vyjednávání, může být fakt, že jednoduše vyčkává. Hrozba sestupu je totiž hodně blízko a předpokládá se, že o záchranářskou jistotu se bude bojovat do samého závěru. Nejen po sportovní, nýbrž především po ekonomické stránce je velký rozdíl působit v Primera, nebo Segunda Division. V nejvyšší soutěži si může dovolit menší "povyražení", samozřejmě v rámci napjatého klubového rozpočtu, ovšem ve druhé lize by měl prezident Deportiva takříkajíc po legraci. Proto vyčkává, aby přesvědčil hráče o které má největší zájem.

Lendoiro si je vědom toho, že neudrží všechny zmíněné hráče a někteří se po skončení ročníku vydají na zkušenou jinam. Juan Rodríguez patří mezi ně a k pěti sezonám v modrobílém dresu již další pravděpodobně nepřidá. Na druhou stranu může počítat s bekem Manuelem Pablem. Zaprvé proto, že ho k tomu smlouva zavazuje, neboť díky klauzuli musí odehrát určitý počet zápasů aby byla automaticky prodloužena a do této cifry mu schází jediný duel. Za druhé z toho důvodu, že Manuel Pablo patří mezi stálice v základu. A zbytek? Jedna velká neznámá. Největší interes vedení klubu bude upřen na stopera Alberta Lopa, jednoho z klíčový hráčů celé týmové kostry. Katalánský rodák opakovaně ujistil, že zatím není dohodnut s žádným jiným klubem, ovšem zájem o jeho služby mezi týmy Primera Division je poměrně značný. Nejvíce se v této souvislosti mluví o barcelonském Espanyolu, týmu, který ho fotbalově vychoval a v jehož dresu odehrál osm ligových sezón.Lendoiro by si v jeho případě musel sáhnout hlouběji do kapsy a to by byl případě sestupu problém.

Stejná situace je  s dalšími fotbalisty. Ovšem v případě záložníka Antonia Tomáse a útočníka Adriána je tu ještě jedna komplikace navíc. A sice agent obou fotbalistů Eugenio Botas. S ním totiž Lendoiro od odchodu stopera Pisca do Anglie prakticky nekomunikuje. Navíc o útočníka Deportiva je velký zájem především v Atléticu Madrid, mluví se rovněž o Valencii. Dalším na seznamu je brankář Manu. Ten si zachytal na počátku letošní sezóny díky Aranzubíově zranění, ovšem poté se opětovně posadil na lavičku náhradníků a je otázkou, zda-li bude chtít i nadále snášet podobnou roli. Francouz Desmarets má ve smlouvě zanesenu klauzuli, podle níž následuje automatické prodloužení smlouvy po odehrání poloviny zápasů. Ovšem k dnešnímu dni nasbíral pouhých deset startů a v poslední době se hodně často nedostane ani do zápasové nominace.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace