Letec Casillas

Zákrok Ikera Casillase (© as.com)

Kdyby existovala obdoba Ceny Ference Puskáse, kterou každý rok dostává autor nejkrásnějšího gólu, i pro gólmany, po víkendovém duelu Sevilla – Real Madrid by díky svému fantastickému zákroku měl Iker Casillas, gólman Realu, velkou šanci dosáhnout na první příčku v konečném hodnocení. V okamžiku, který mohl negativně ovlivnit vývoj zápasu, se Casillas proletěl nad brankovou čarou aby zapověděl cestu balónu, který už se chystal políbit čerstvě vypranou síť. Samotný zákrok nabírá na ještě větší zajímavosti při vzpomínce na dva roky starý souboj těchto nesmiřitelných rivalů, kdy jednička španělské reprezentace vytasila zákrok podobného rozměru. Neuvěřitelné.

Ze sobotního přitažlivého souboje uteklo pouhých třináct minut, přesto už drtivá většina osazenstva na tribunách stadiónu Sáncheze Pizjuána skřípala zuby, neboť pár minut před tím se hostující primadona CR7 dokázala nekompromisně prosadit před bránou Javi Varase. Z pravé strany ale přiletěl centr, který našel domácího forvarda Manu del Morala úplně volného před Casillasovou svatyní. Stručně řečeno předčasný dárek od Ježíška. Stačilo do míče pořádně prásknout a vyrovnání průběžného stavu by bylo na světě. Zdálo se, že nic nestojí kožené kouli v cestě do brány. Jenže najednou se před zraky Del Morala objevila zázračná ruka Ikera, jenž ukázal své přednosti - rychlost, postřeh, mrštnost - a ťukla do balónu, který se rozhodl skončit cestu směrem tam tvrdým úderem o tyč namísto měkounkého přistání do sítě. Vypadalo to jako když nádražák na poslední chvíli před rozjetými vagóny přehodí výhybku, aby zabránil pořádnému maléru.

Čtvrtého října 2009 se stalo něco podobného. Rovněž přiletěl balón z pravé strany z kopačky Jesúse Navase, jenž tu noc pořádně zatápěl Marcelovi. Tehdejším „vrahem“ byl Diego Perotti, jeho protivníkem pochopitelně Iker Casillas, jenž se mu vrhl pod nohy a překazil mu gólové oslavy, jejichž choreografii asi v okamžiku střely již sumíroval ve své hlavě. 

Snad měl Manu del Moral mířit více k tyči, aby ani zázračný Casillasův zákrok nemohl domácí připravit o vyrovnávací gól, nicméně i tak je zásah rodáka z Mostoles bez diskuzí. Ti, kteří tohoto brankáře považují za světovou jedničku, tak dostali do ruky další pádný argument. Občas sice chybuje, ale ruku na srdce, kdo ne? Je také jenom člověk. V Realu sice již nemá tolik práce jako dřív, ale o to důležitější je jeho práce. Prostě gólman velkého mužstva to tak má. Musí být připravený při oněch třech, čtyřech příležitostech, které obrana soupeři povolí. V sobotu byly tři góly Cristiana Ronalda, nebo asistence Di Maríi klíčové, nicméně role Ikera byla neméně důležitá.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace