Levante je pod vedením Paca Lópeze nejlepším týmem La Ligy

Paco López (© marca.es)

Levante potvrdilo skvělou formu, když jako první tým v ligové sezóně dokázalo po nádherné přestřelce porazit mistrovskou Barcelonu 5-4. Granotes jsou od nástupu Paca Lópeze vůbec nejúspěšnějším týmem La Ligy.

V Primeře debutující trenér přitom vystřídal Juana Ramóna Lópeze Muñize ve chvíli, kdy Levante patnáctkrát v řadě nedokázalo zvítězit. Zatímco Muñiz měl bilanci 21 získaných bodů z 27 utkání, Paco López mužstvo herně a především výsledkově zcela změnil. 

Proti Barceloně vedl tým podesáté, z toho poosmé vítězně. K tomu jedna remíza a jediná prohra. Pětadvacet nasbíraných bodů z 30 možných. To je vizitka 50letého kouče, jemuž Levante před několika dny prodloužilo smlouvu i na příští ročník Primera División.

Pod vedením Paca López je Levante vůbec nejlepším týmem celé soutěže. Nejblíže mu za posledních 10 střetnutí Betis (23 bodů) a dvojice velkoklubů Barcelona a Real Madrid (21 bodů). Samotný Paco López k tomu říká: "Je těžké najít konkrétní příčinu proměny. Od první chvíle jsme se snažili dodat týmu nějakou identitu, aby byl rozpoznatelný. Mužstvu, které bylo v tak hluboké krizi, bylo potřeba dodat odvahu a statečnost."

Tabulka La Ligy od chvíle, kdy Levante převzal Paco López:

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace