Levante má nakročeno do osmifinále Evropské ligy, Atlético blízko vyřazení

Levante je blízko postupu (© marca.es)

Fotbalisté Levante zvítězili v prvním zápase úvodního kola vyřazovací části Evropské ligy nad Olympiacosem 3-0. Atlético Madrid naopak neuspělo, když padlo s Rubinem 0-2.

Levante - Olympiacos 3-0 (10. Pedro Ríos, 40. Barkero (pen.), 56. Martins)

Levante nezapomnělo, že je dnes Valentýn, a dalo fanouškům ten nejlepší možný dárek - vysokou výhru nad Olympiacosem, která pro Granotes znamená velký krok do dalšího kola, neboť v odvetě na horké řecké půdě si mohou dovolit i porážku o dva góly.

Míchelova parta mohla pomýšlet na lepší výsledek, jenže Keyloru Navasovi pomohla hned ve dvou případech branková konstrukce. Naopak Levante udeřilo z první velké šance, v desáté minutě otevřel skóre Pedro Ríos.

Domácí následně kopali dvě chybně nařízené penalty. Martins první z nich neproměnil, přesto pro Olympiacos znamenalo trest vyloučení Adbou. Opět nesprávné rozhodnutí sudího Gräfeho. Druhý pokutový kop byl odpískán po faulu, k němuž ovšem došlo před hranicí velkého vápna... Barkero mířil z puntíku přesně.

Deset minut po začátku druhé půli zvýšil Martins už na 3-0, čímž dal výsledku konečnou podobu. Levante slaví dost možná postupovou výhru, Řekové odjíždějí ze Španělska naštvaní.

Atlético - Rubin Kazaň 0-2 (6. Karadeniz, 95. Orbaiz)

Stadion Vicente Calderóna už v letošní sezóně není nedobytnou pevností. Rubin Kazaň zaskočil Atlético, které dostal po výhře 2-0 do velkých problémů. Pokud chtějí Los Colchoneros nahlédnout do osmifinále, musejí v odvetě zvítězit minimálně o dvě branky.

Už v šesté minutě otevřel skóre Karadeniz. Madriďany inkasovaný gól doslova zmrazil a v prvním poločase předvedli jeden z nejhorších výkonů sezóny.

Ve druhém dějství přišlo zlepšení, jenže Atlético stálo před novým problémem. Nedokázalo proměnit ani ty nejvyloženější šance. Nejlépe to dokumentoval v samotném závěru Cebolla Rodríguez, když z jasné pozice poslal balón mimo tři tyče...

Domácím nepomohla ani přesilovka, kterou hráli po vyloučení Sharonova na konci první půle. V poslední minutě nastavení navíc Cholo zapomněl, že se hraje na odvety, a vyslal na rohový kop Sergia Asenja do útoku. Jenže standardní situace se Atléticu nepovedla, hosté dlouhým pasem vysunuli Orbaize, jenž do prázdné svatyně zavěsil podruhé.

Absurdní moment dostal Atlético do výrazně nevýhodnější pozice, než by tomu bylo v případě prohry o jedinou branku.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace