Lewandowského příchod do Barcelony se komplikuje

Robert Lewandowski

Neochota čerstvého bundesligového mistra, Bayernu Mnichov, znamená, že Barcelona bude muset přehodnotit své priority a začít hledat jinou posilu do útoku pro příští sezónu. Ve hře stále zůstává angažování Nora Haalanda i Egypťana Salaha, ale cesta ke všem třem ofenzivním hráčům je komplikovaná.

V Barceloně zavládl pesimismus poté, co se Bayern Mnichov opakovaně a důrazně nechal slyšet o tom, že raději přijde o peníze z přestupu Lewandowského a nechá ho odejít v příštím roce zdarma, než aby přistoupilo na jeho přestup v létě. Robert Lewandowski není na prodej a překážka ve formě neústupnosti Bayernu, se zdá být nepřekonatelným problémem. „Vždy je důležité, aby klíčoví hráči a symboly Bayernu prodloužili své smlouvy. To jistě může pomoci v rozhodování i ostatní. V každém případě si myslím, že další hráči se rozhodují sami za sebe a nezáleží to na tom, zda prodloužil Thomas (Müller) smlouvu,“ poznamenal k situaci trenér Bayernu, Nagelsmann.

Situace znepokojuje katalánský klub, který si je vědom, že potřebuje do klubu v létě přivést útočníka, aby vyhověl potřebám trenéra Xavi Hernandeze. Prioritou klubu byl Nor Erling Haaland, ale vysoké poplatky za přestup donutily Joana Laportu podpis smlouvy s útočníkem Dortmundu odpískat.

Druhý na seznamu je Mohamed Salah, ten sice s případným přestupem do Barcelony souhlasí, ale diktuje si nemalé podmínky. Plat ve výši 20 milionů eur není úplně standartem katalánského klubu. To Robert Lewandowski akceptoval plat nabízený Barcelonou, ale problém je v tom, že má v bavorském klubu smlouvu platnou ještě na další rok a Bayern ho odmítá pustit předčasně.

Nicméně Barcelona ani hráč ještě neřekli své poslední slovo. Katalánci doufají, že se jim podaří odprezentovat zvýšenou nabídku na 40 milionů eur. Stejně tak Robert Lewandowski oznámil, že v klubu pokračovat nechce a smlouvu neprodlouží. Míč je tedy na straně Bayernu a fanoušci s napětím čekají, jaký bude jeho další krok.

Barcelona si ale musí krýt záda, aby neskončila s prázdnýma rukama. V posledních týdnech se jako další cesta zdála možnost příchodu Romela Lukaka z Chelsea, ale 100 milionů eur, které za belgického útočníka zaplatila Chelsea před rokem, dělají z forwarda londýnského klubu velice neperspektivní alternativu. Vedení tak zvažuje, že by konečně mohla přijít velká chvíle Ansu Fatiho, který by se mohl posunout do pozice středního útočníka a střídat se na postu s Pierrem Emerickem Aubameyangem.

 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace