Lewandowski doufá, že si v příští sezóně zahraje s Messim

Robert Lewandowski v zápase Barcelony

Polský útočník přiznává, že návrat Lionela Messiho do Barcelony je velmi lákavá možnost a argentinský kapitán je typem hráče, kterého Barcelona potřebuje. Věří proto, že si po jeho boku v příští sezóně La ligy zahraje v jednom týmu.

Robert Lewandowski se stal o uplynulém víkendu patronem osmnáctého vydání knihy Relatos Solidarios del Deporte, o jejíž publikování se stará nezisková organizace, která každoročně žádá novináře z celé země, aby napsali skutečné případně smyšlené příběhy z prostředí sportu. Získané finanční prostředky budou následně věnovány nadaci Lovaas Foundation for Autism, která doufá v zisk více než milionu eur.

Na tiskové konferenci u příležitosti vydání knihy, jejímž kmotřencem se Lewandowski stal po takových osobnostech, jakými jsou Pep Guardiola, Carles Puyol, Samuel Eto'o, Gerard Piqué a Marc-André Ter Stegen, se vyjádřil polský útočník zcela jasně k tématu možného návratu Lionela Messiho do Barcelony. „Už jsem na to odpověděl, pro mě bude Messi vždy součástí Barcy. Pokud se vrátí, bude to úžasné nejen pro fanoušky, ale i pro hráče. Jeho místo je tady, v Barceloně. Nevím, co se stane, nejsem člověk, kterého by se novináři měli ptát, ale doufám, že spolu budeme v příští sezóně hrát. Takový typ hráče v týmu potřebujeme,“ prohlásil Robert Lewandowski.

Ke své první sezóně v dresu katalánského klubu vysvětlil: „Nemůžete všechno změnit ze dne na den. V první sezóně možná nebudeme dokonalí v každém zápase. Je tu spousta nových hráčů, měli jsme smůlu na zranění, zejména v nejdůležitějších utkáních, jako je Liga mistrů nebo proti Madridu v poháru. O to bylo vše těžší. Musíme ale být trpěliví a jsem si jistý, že následující týdny a příští sezóna budou mnohem lepší.

Slova kritiky našel polský útočník i pro své výkony.Možná teď dávám méně gólů než dříve, není to jen kvůli mně, jsme tým. V posledních týdnech jsme nehráli dobře a doufám, že se to zlepší. Přestávka pro Mistrovství světa mi neprospěla. Bylo to těžké nejen pro mě, ale i pro ostatní hráče, a nevím přesně proč, ale bylo to něco nového.“ Nároky na něj i na zbytek týmu jsou vysoké a Lewandowski je s tlakem smířen. „Když nedám gól v jednom nebo dvou zápasech, nejsem spokojený. Jsme v Barceloně a tady nestačí jen vyhrávat, všichni se dívají také na to, jak hrajeme a jaké góly střílíme.“

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace