Lewandowski prožívá nejhorší období od roku 2016

Robert Lewandowski v ligovém utkání s Atléticem Madrid

Polské útočné eso, Robert Lewandowski, se po menším zranění ze začátku března nedokázal vrátit do formy a v honbě za ziskem korunky pro krále střelců jej začíná dotahovat Karim Benzema. Není to nic nečekaného, forward Barcelony se totiž gólově prosadil v posledních deseti utkáních pouze do sítě Elche a prožívá největší období půstu za posledních sedm let.

V boji o Pichichiho trofej, kterou ve Španělsku získá král střelců, mezi sebou svádí urputný boj Karim Benzema a Robert Lewandowski, které dělí nyní již jen tři branky. Polský útočník to svému rivalovi notně usnadňuje, protože se v posledních týdnech nedokáže naladit na střeleckou notu. V ligovém zápase s Atléticem Madrid odehrál zvláštních devadesát minut: daleko více se zapojoval do hry než v předchozích utkáních, technickými finesami udivoval diváky, ale zároveň dělal chyby, které k útočníkovi jeho kvalit vůbec nepatří.

Robertu Lewandowskému chyběla opět gólová koncovka, což by pro něj neměl být problém. Po gólu v utkání s Elche ale polský forward už tři ligová utkání neskóroval a pokud dáme dohromady pohárová a reprezentační utkání, je to pouze jeden zápase z desíti, kdy se dokázal prosadit.

Polský útočník má na svém kontě v lize 17 branek, jejichž počet chtěl proti Atléticu navýšit. Šance ke skórování měl, ale selhal i ve stoprocentní příležitosti, když se ocitl sám před brankářem Oblakem. Robert Lewandowski mohl gólově oslovit Rafinhu, který nabíhal osamocen do pokutového území, ale raději volil střelu, která k zoufalství barcelonských fanoušků skončila mimo prázdnou branku.

Podobný gólový půst Robert Lewandowski dlouho nepamatuje, hůře si vedl pouze na jaře 2016. Tehdy, ve své druhé sezóně v Bayernu, nastoupil postupně do pěti ligových utkání, dvou pohárových, pěti zápasů v Lize mistrů a dvakrát se ukázal v národním dresu. Dohromady čtrnáct utkání a pouze ve dvou z nich zaznamenal branku. Na konci sezóny měl na svém kontě každopádně úctyhodných třicet ligových branek a stal se nejlepším střelcem Bundesligy, zatímco v Barceloně má letos nakročeno k jednomu ze svých nejhorších výsledků v kariéře.

 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace